01/02

Свързани новини

08.07.2011 11:58

Любо П. си призна за Октопода

Видян 3117 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В редакцията на Супер 19’ се получи ДОКУМЕНТ, който доказва доста от връзките между българския издател Любомир Павлов и редица офшорни и други фирми, които внукът на австрийския император – Карл фон Хабсбург беше извадил в писмото си до Европейската народна партия в Брюксел.


Всички данни, цитирани по-долу, са от това кърваво и много показателно писмо, което ни прочу в страхотевична светлина в Европа.


То не би имало никакво значение, ако не ставаше въпрос за транзакции, изчислявани от някои експерти на обща стойност над 140 милиона лева.


Чии са парите, питаме се ние, защото дори с банкерска заплата, лекарска практика и съпруга тв звезда един български гражданин трудно би могъл да ги изкара и за няколко живота.


Друг много важен въпрос е не са ли притеснени Уникредит Булбанк и Общинска банка от партньорствата си по мащабни кредити с фирми с недотам ясна собственост?!
Кой гарантира за тях?!


Въпроси, които задаваме, търсим отговорите им, а те все не идват!
Оказва се, че чак на 27 май тази година, д-р Любомир Павлов закупува скромната фирмата Ди енд Джи асетс/D&G Assets (инициалите са както на Долче и Габана, така и на съпругата му Диляна Грозданова) от Кипърската офшорка Нетман. Тя пък, от своя страна, е собственост на друга офшорка – от Британските Вирджински острови. Дотук добре.


Но регистрираната в работническата спалня жк Младост фирмичка с 5000лв. капитал D&G Assets е обезпечител по няколко солидни кредита – един за придобиването на издателската група около Труд и 24 часа – 39 милиона лева, и втори – за закупуването на 16,911% от Софарма в размер на 11 500 000 евро.
Даже и най-малкото обезпечение – по кредит на Недвижими имоти София за 580 000 евро би било притеснително. Особено пък, ако човек се зачете в Договора за покупко – продажба. В него ясно е записано, че освен 100% от фирмата.


“Купувачът купува дяловете без каквито и да било тежести”. Ами обезпеченията?


Ако ние бяхме шефове на Уникредит Булбанк и бяхме отпуснали с обезпечението на малка компания с отговорност на собственика от 5000 лева невероятни кредити за милиони, нещата щяха да ни звучат твърде притеснително.
От месец очакваме интервю с господин Левон Хампарцумян, който е изпълнителен директор на институцията, а и нов шеф на Асоциацията на банките, за да поставим тези важни питания. И си оставаме с чакането.
Ще се върнем и към друга наша публикация за поемането на дълг, отпуснат от Общинска банка на Телевизия Седем дни, докато Павлов е шеф на борда на трезора при кметуването на Софиянски, и поет от ТВ7, чийто директор пък беше съпругата на Павлов – Диляна Грозданова (D&G).


Колко интересно се оказва: адвокатът Стоян Николов, е и пълномощник на Нетман – кипърската офшорка, която сега продава D&G Assets на Павлов, който също му е клиент. Адвокатът е пълномощник и на офшорката - майка на плетеницата от фирми. “Майката” е дислоцирана чак на Вирджинските острови.
Друг пълномощник на Нетман е Кристин Ганчева – Димитрова, която по времето на Павлов като шеф на борда е директор корпоративно финансиране в Общинска банка. След отпускането на кредита от 5 милиона лева за телевизия Седем дни, тя напуска финансовата институция.



Докато дуетът е в трезора, 3 месеца преди Софиянски да напусне кметския си стол и да се кандидатира за депутат в миналия парламент, на 18 февруари 2005 г. е създадена фамозната D&G Assets.


Фирмата от жк Младост с 5000 лева капитал превърта за следващите години над 82 милиона лева, както се твърди в писмото на императорския внук


Как D&G става пръв обезпечител на милионни кредити?


Чрез прекрасен имот, закупен или поне деклариран на цени, пъти по-ниски от пазарните, характерни за годините на строителен бум.
Става дума за 15 882 кв.м застроена търговска площ и над 20 дка прилежащ към него поземлен парцел в същия този жк Младост, представлящи бившия магазин Аско-Деница.  Това става на 12 септември 2005 г. – денят, в който д-р Павлов напуска Общинска банка.


Декларираната стойност на сделката е 2,5 милиона лева – 1,3 млн. евро, колкото по онова време струва голям и хубав мезонет в Лозенец или неголям магазин на бул. Витоша.


Цената от 69 лв. на кв.м звучи не като продажна, а като наемна за разработена търговска площ и парцел за времето на имотен бум.


Същият този имот за 1,3 милиона евро обезпечава кредит по 11,5 млн. евро от Уникредит Булбанк за повече от 1/6 от акциите на Софарма. Отново интригуваща въпросителна как стават такива магии, които редовите бизнесмени едва ли могат да си позволят. Докато размишлявате по темата, ще ви напомним, че Софарма е дружество, контролирано от дясната ръка на Павлов – Огнян Донев, който му е съдружник и в Труд и 24 часа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови