Свързани новини

12.09.2010 17:04

Проверяват сеизмичната устойчивост на училища и градини

Видян 1324 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община и учени от Геофизичния институт на БАН ще проверяват сеизмичната устойчивост на няколко детски градини и училища в София, съобщи вчера кметът Йорданка Фандъкова. Тя добави, че следващата седмица ще бъдат уточнени датите на проверките. Оценките на сградите ще се финансират от наличния на общината ресурс, предаде БТА.


В дългосрочен план ще се прави такава проверка на всички сгради на детски градини, училища и болници, за което общината ще подготви план.


Следващата седмица Фандъкова ще се срещне с представители на Института. Целта е да бъде използван  техният опит и да им бъде възложен подобен анализ и оценка.


Архитектите твърдят, че сградите в София са пригодени да издържат доста по-сериозно земетресение от това през последните дни, каза Фандъкова.


По-рано вчера столичният кмет присъства на освещаване на параклис Покров Богородичен в местността Малинова долина - Герена.


Общината е финансирала изграждането на улицата, която отвежда към параклиса. Инвестицията е под 100 000 лева. Асфалтирани са около 800 метра с нова технология, задължителна за всички фирми изпълнители на подобни обекти, което е позволило бързото изграждане на улицата. Общината е осигурила средства и за строителството на две детски площадки в парковото пространство към параклиса. Детските площадки са на стойност около 10 000 лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.