Свързани новини

18.08.2010 17:03

Ремонтират забавачки и училища за 6 млн. лв.

Видян 1645 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от 160 сгради на училища и детски градини са включени в общинската програма за извършване на ремонти през това лято. От бюджета на Столичната община за дейността са отпуснати общо над 6 млн. лева, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.


Месец преди края на летните ремонти на детски заведения тя и зам.-кметът по строителството Ирина Савина провериха ремонтната дейност в столична детска градина в район Слатина и 138 средно основно училище Проф.Асен Златарски.


С 350 деца повече, вместо 1900, ще бъдат приети в детските градини в София до края на тази година, съобщи Фандъкова, цитирана от Дарик. Тя не каза колко деца ще останат и тази година извън групите, като посочи, че "броят им е плаващ“. Грижата на кметството е насочена към децата между 3 и 6-годишна възраст, където има по-малък брой чакащи, за разлика от яслените групи, обясни Фандъкова.


За ремонта на  помещения, необходими за разкриването на допълнителни 14 групи от Московска 33 са отпуснали 800 000 лева. Не е забравено и подобряването на базата на училищата и детските градини.


В забавачката в Слатина се извършва ремонт и преустройство на помещение за разкриване на специализирана логопедична група за 12 деца. В училището се подменят водопроводната и канализационната инсталации и се ремонтират санитарните възли. Осигурява се и една клетка, съобразена с изискванията за достъпна среда. За училището е изготвена и подадена проектна документация за извършване на мерки за енергийна ефективност. Това е едно от общо 9-те столични училища, включени за безвъзмездна помощ по оперативна програма Регионално развитие.


Очаква се само в две училища да има строителни работи след 15 септември, но те няма да попречат на учебните занятия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей