Свързани новини

17.08.2010 17:30

Фандъкова окончателно разчисти колоните на Валентина

Видян 3250 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът Йорданка Фандъкова направи това, което предшествениците й в продължение на близо 20 години не успяха. По нейно нареждане за втори и последен път бяха разчистени сергиите под т.нар. колони на Валентина на площад Гарибалди в самото сърце на София.


Това е единствената търговска аркада на София, която с идването на демокрацията бе обърната на битпазар и клоака за ужас на живеещите и работещите в околността. На всичкото отгоре незаконните импровизирани сергии не бяха снабдени с касови апарати и криеха обороти за милиони. Стоката им пък бе лишена от всякаква гаранция за качество.


Преди няколко месеца общината направи първи опит да разчисти сергиите. Направи го, но съдът се заяде с решението и върна търговците. Независимо, че Фандъкова и председателят на Общинския съвет Андрей Иванов лично се ангажираха с това да намерят място по желание за всеки търговец. Предоставени им бяха маси на общинските пазари, където обаче се работи по правилата.


Това не е единична акция. Според проучване на сайта slava.bg сред повече от 3000 софиянци 66% от хората одобряват да бъде изчистен от неугледни сергии и площад Славейков. “Обида е за книгите да бъдат продавани като евтино бельо, вместо в прекрасните книжарници на София”, коментира намерението си Йорданка Фандъкова. Преди година като министър на образованието тя стартира специална програма за насърчаване на грамотността и развитие на българския език.


В общината се обсъжда също дали пазарът на ул. Граф Игнатиев, който поругава обичания от софиянци храм Св.Седмочисленици не трябва да бъде преместен. Това ще позволи заприличалата на сметище централна улица да придобие европейски вид и да заприлича на тези в туристически страни като Италия. Все пак туристическото мото на милионния град е: “София е моят Рим”, както е казал в древността император Константин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв