06.06.2010 17:39

Фандъкова маха сергиите на Гарибалди, намери работа на продавачките

Видян 2214 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова реши проблем, който от 15 години тормози града. Тя разтурва импровизирания и абсолютно незаконен пазар под колоните на някогашната Валентина на площад Гарибалди в самото сърце на столицата.


През почивните дни мястото беше лъснато за първи път след 1989 г. Именно там предстои да бъде открит и паметник на обединителя на Италия Джузепе Гарибалди, 150-годишнината от чийто подвиг се чества тези дни. Напомняме, че в неговата малка бойна част е членувал и легендарният герой на България Капитан Петко Войвода.


Кметът два пъти се срещна с продавачите на сергиите, които покани в своя кабинет. Те се опитаха да извият за пореден път ръцете на общината със заплахи за протести. “Законът е основният аргумент и няма как да бъдем стриктни към останалите търговски обекти, ако позволяваме вие да заемате нелегално тази площ в самия център, да няма касови апарати и да не отговаряте на всички останали изисквания”, изтъкна кметът. “Понеже съзнавам, че да убием бизнеса ви в тази криза е все едно да посегнем на вас и вашите семейства, общината е намерила място за всеки от вас на нашите пазари и вие ще можете да си изберете къде ви е най-удобно да продължите да извършвате своята дейност. Но вече по всички правила”, приятно изненада търговците Фандъкова.


Следващата цел на градската управа е да бъде приведен в европейски вид още един възлов площад по протежението на централната улица Граф Игнатиев. Става дума за книжната борса, на която е обърнат мегданът с името на великия поет и държавник Петко Славейков.


Фандъкова, която вече година провежда кампании в подкрепа на грамотността и книжовността, едва ли може да бъде обвинена от някого за чиновнически подход към тази тема в стил “а вие защо биете негрите”.


В София вече има достатъчно модерни и представителни книжарници, които обезсмислят мръсотията на площадната търговия с томове. “Най-малко това е неуважение към книгите, които не са евтино бельо, за да ги продават на сергия като в по-миналия век”, смята кметът. 


Фандъкова специално ще се погрижи за букинистите - търговците на антикварна литуратура, на които ще се намери място да излагат своето библиофилско богатство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв