Свързани новини

05.08.2010 16:53

600 бона изцакани от сметките на Всичко коз

Видян 1445 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

567 000 лева са били изтеглени от банковите сметки на фирми и лица по операцията Всичко коз, които бяха обвинени от прокуратурата, че са източили от хазната 250 млн. лв. Това е станало четири дни преди съдът да освободи задържаните при спецакцията на МВР. Тегленето на голямата сума пари е било извършено в Русе от близки на задържаните.


Информацията беше потвърдена и от вътрешния министър Цветан Цветанов.


"Затова бяха исканията и на МВР, съвместно с прокуратурата, за постоянни мерки за неотклонение на групата, задържана при Всичко коз. Защото знаехме, че те ще продължат да осъществяват своята престъпна дейност", коментира МВР шефът пред агенция Фокус.


Според него множеството фирми и бушоните, които има в цялостната кримисхема, ще започнат да теглят пари.


"Но за голямо съжаление, докато съдът аргументирано излагаше своите мотиви за "несъстоятелните" искания от прокуратурата, съвместно с МВР и с НАП, групата, с едно лице, т.нар. бушон Пламен Каракашев от Русе, успя да изтегли 567 000 лева. Парите са част от схемата. Той ги е изтеглил заедно с близки на основния задържан по случая – Венко", съобщи още вътрешният министър.


Каракашев вече е задържан, каза Цветанов. Той е бушон в цялостната схема. Той е криминално проявен, с пет ефективни присъди за кражби, с нисък социален статус", допълни министърът.


Шефът на МВР изрази съжаление, че заради действията на съда държавата сега се е лишила от 567 000 лева.


"Или може би тези пари бяха необходими, за да се платят хонорарите на адвокатите и на всички, които са съпричастни към промяната на мерките за освобождаването на тези лица. Но това нека да лежи на съвестта на независимата съдебна система. МВР съвместно с прокуратурата продължават разследванията", отсече още министърът. Според него обаче разследването малко или много ще бъде опорочено заради "подобни решения на съда".


"Но може би утре отново ще излязат и ще обяснят в сутрешните блокове – как взимат обективно своите решения. За нас е факт как вече имаме източени 567 000 лева, които трябваше да бъдат запорирани и да бъдат част от веществените доказателства по това дело", завърши министър Цветанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец