Свързани новини

21.07.2010 17:35

МВР мина на Всичко коз

Видян 1770 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР мина на Всичко коз и арестува престъпна група от 10 души за данъчни измами. Задържан е и организаторът на схемите Венко Кръстев (47 г.) от Варна, който се занимава с ветроходство, както и двама данъчни от Русе и Пловдив. Щетите за бюджета от дейността на групата за 2 г. са за 250 млн. лв., съобщи МВР. При акцията са претърсени 28 адреса в София, Варна, Русе, Пловдив, Велико Търново, Трявна и Бургас. Групата практикувала две познати в Европа данъчни схеми, при които се използват фирми „бушони” и фирми „липсващи търговци”. При първия случай чрез пълномощници се декларират несъществуващи покупки от реални търговски дружества в България, които пък не декларират съответните доставки. Тези дружества - „липсващи търговци” нямат необходимия ресурс за обезпечаване на търговска дейност.


Втората схема действала по следните стъпки - използват се неистински документи при доставки в рамките на ЕС и вътреобщностни придобивки, предимно на строителни железа и скрап - чрез чуждестранни дружества в Румъния и Унгария, регистрирани на българи с цел избягване на данъци. Двамата данъчни пък предупреждавали за предстоящи ревизии и предоставяли „професионални” съвети на измамниците.


Членовете на групата придобили недвижими имоти в България и в други европейски страни, а също и скъпи автомобили, съобщиха от МВР. Тарторът на бандата притежава две луксозни яхти, едната от които се казва Алегра 1. С тази яхта е печелил няколко регати. У един от групата са намерени 40 000 лв., за които е обяснено, че са „джобни пари”.


Наименованието на акцията Всичко коз е дошло от намесата на държавата за разбиването на престъпната схема за измами, поясни министър Цветан Цветанов. В хода на разследването бил засечен изразът „без коз” в разговорите на членовете на група. Разследващите установили, че това означавало „без документи”, когато става въпрос за някоя сделка. Държавата се е намесила, за да предотврати престъпната дейност, като е минала на „Всичко коз”, т.е. всичко да е с документи, разясни МВР шефът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог