Свързани новини

15.09.2009 11:05

Първанов: Най-добрата инвестиция е образованието

Видян 1571 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във време на икономическа криза най-добрата инвестиция е в образованието. Самият аз съм завършил математическа гимназия и винаги на първия учебен ден предпочитам да съм в такава среда. Това каза на откриването на новата учебна година в Пловдив президентът Георги Първанов, предаде БГНЕС.


Той би учебния звънец в математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“, където директор отново е бившият зам. министър на образованието Кирчо Атанасов. Макар и в криза се надявам да отпаднат принципите при орязване на бюджета за образованието, както ставаше до сега, заяви Първанов и допълни, че това е една от най-важните инвестиции.
Друг път ще коментирам политическия език на Дянков. Той има възможност да изрази своите виждания в дебата, който предстои, това каза в Пловдив президентът Първанов по повод изказването на министъра на финансите Симеон Дянков, че предложенията за промени в икономиката са „меко казано малоумни“. Екипът, който е изготвил доклада, се състои от съветници, които са консултирали и други президенти. Аз самият имам някои забележки към някои от предложенията, каза президентът .В петък ще обявя своите виждания за приоритетните мерки и усилията да излезем от кризата, не като цялостен план, а като отделни виждания, които смятам за важни и се надявам, да подпомогнат правителството, каза президентът. На въпрос на БГНЕС как ще коментира изказването на СДС, че поведението му е недопустимо по време на преговори с Русия, държавният глава отговори: Ние сме в преговори не само с Русия, но и с много други страни. Това не пречи да имаме дискусии, защото това е демокрацията. Когато става дума за важни теми и приоритети в политиката, ние действаме еднопосочно и за мен, това е важно. Не искайте от българските политици да мислят еднакво, защото това е вредно за демокрацията, каза Първанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева