Свързани новини

09.09.2009 08:45

Ген.Колев: Президентът беше предизвикан за своята реакция

Видян 1164 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Георги Първанов беше предизвикан за своята реакция, заяви ген. Никола Колев, н-к на кабинета на президента по бТВ, съобщава БГНЕС.


Президентът няколко пъти заяви, че няма да се произнася по никакъв начин през първите 100 дни на управлението, но станаха събития, които поставят в опасност енергийната сигурност на страната, която е част от националната сигурност, каза ген. Колев. По думите му този тип отношения не са в полза на държавата. Статията беше планирана, но президентът решава кога да бъде публикувана. Според него ако не е била дискусията около отиването на Георги Първанов в Охрид, вероятно тонът на статията би бил доста смекчен. По думите на ген. Колев президентът Първанов е трябвало да отиде в Охрид при положение, че има загинали българи, а и там е бил македонският президент. В Конституцията има един запис, че президентът е обединител на нацията и той трябва да поддържа връзки с хората, отговори ген. Колев на обвиненията, че държавният глава си е направил ПР с това посещение. Преди това през деня е имало комуникация между премиера и президента по повод трагедията и действията, които се предприемат, но защо Георги Първанов не е предупредил Бойко Борисов за своето посещение в Охрид ген. Колев не можа да отговори. Според него президентът не е виновен за забавянето на българския самолет с оцелелите българи и това е било решение само на македонските власти, защото държавният глава е нямал механизъм за въздействие на техните действия.


Началникът на кабинета на президента Първанов още един път повтори, че ако не е бил случая около Охрид, държавният глава е щял да спести някои по-сериозни оценки в статията си, че Бойко Борисов е отишъл на среща с Путин неподготвен. По думите му Първанов е имал много срещи с Путин още в качеството му на президент и срещите с него не са леки. Всеки трябва да бъде подготвен, защото това е политик от голяма класа, каза ген. Колев и добави, че пред руската страна е много трудно да се защитят националните интереси, така че преговорите са стъпка по стъпка. Има резултати с подписани много договори, но не са финализирани, добави началникът на кабинета на държавния глава. Според него държавниците трябва да вземат решения, които може да са в ущърб на определен регион, но трябва да се търсят компенсации по друг начин, каза ген. Колев, визирайки евентуален нов референдум за газопровода Бургас – Александруполис. Искам да пожелая успех на делегацията в Брюксел, но трябва да има нормална комуникация между управляващите, заяви още ген. Никола Колев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете