Свързани новини

08.09.2009 17:01

Първанов след 19’: Не давайте 500 млн. евро на Трайчо

Видян 1722 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Невероятен залп произведе вчера срещу правителството президентът Георги Първанов. Като читател на 19’ той зададе на сайта си нашите въпроси от петъчния ни брой миналата седмица: “ако правителството месеци наред умува за тези 500 милиона, които са нужни за „Белене” през тази година, то как така реши за броени минути да деблокира проекта „Горна Арда”, чиято стойност е също 500 млн. евро? Тази бързина не се ли обяснява с доскорошното положение на министъра на икономиката и енергетиката като представител на основна фирма изпълнител?”.


И още рече: “Строителството на АЕЦ „Белене” трябва да продължи, защото това е стратегически проект за енергийната и като цяло за националната ни сигурност”. Общият извод на президента е: “Предлагам доразвитие на някои от основните насоки и конкретни действия, които да бъдат предприети от българските институции. Искам да кажа – когато консенсусът е непостижим, са необходими воля, характер и прагматизъм; трябва лидерство в енергийната ни политика”. Първанов настоява за приемственост между кабинета "Борисов" и кабинета "Станишев", що се отнася до енергийната стратегия и политика на България. “Нашата страна трябва да потвърди волята си за участие в големите проекти за пренос на природен газ. И "Набуко", и “Южен поток” са необходими за европейската енергийна сигурност и отговарят на националния ни интерес”, категоричен е той.


Политически наблюдатели коментират, че вероятно това е навлизане в истинска война между институциите. Първата атака бе на президента, който пак малко след 19’ обяви, че очаква антикризисна програма от кабинета. Бойко Борисов му отговори, че не вижда защо президентът си прави пиар на гърба на трагедията в Охрид. Вчерашният отговор на Първанов е трета серия от битката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог