Свързани новини

05.08.2009 11:18

Бургаската прокуратура ще поиска постоянна мярка за неотклонение на групата на Митьо Очите

Видян 1484 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като вчера следобед беше издадено прокурорско разпореждане за удължаване срока на ареста на 72 часа на наркопласьорите от бандата на Димитър Желязков – Очите, днес прокуратурата в Бургас ще поиска постоянна мярка за неотклонение - задържане под стража, съобщи БГНЕС.


Предстои днес да се гледа делото в Бургаския окръжен съд.
БГНЕС припомня,че непосредствено след неутрализирането на организираната престъпна група на Димитър Желязков -Очите, на територията, обслужвана от ОД на МВР - Бургас е сформирана нова престъпна структура, на база част от бившата “Несебърско - Поморийска” група, която поема контрола на нелегалното разпространение на наркотични вещества в Бургаска област. Паралелно с контрола върху наркоразпространението, членовете й извършват и други престъпления - предимно наказателни акции за поддържане на монопола върху нелегалния наркопазар.
В продължение на 11 месеца антимафиоти и разследващи полицаи от ОД МВР – Бургас, под ръководството на Бургаска окръжна прокуратура осъществяват наблюдение на членовете на групата и документират престъпната им дейност. Срещу тях са събрани данни и доказателства за организиране, ръководство и участие в престъпната група за разпространение на наркотици; документирани са механизма на престъпната дейност, както отделни престъпни деяния свързани с наказателни акции по поддържане на монопола върху наркопазара. Установено е, че престъпната група е организирана и пряко ръководена от 25-годишния Н.А. от Бургас - дългогодишен личен бодигард и шофьор на Димитър Желязков “Очите” и негова близка връзка. Установени са и шестима от участниците в групата: И.П. (25) от Бургас - оперативен ръководител на групата, осигуряващ зареждането с хероин; И.К. (37) от Бургас - ръководил група за разпространение на наркотици до началото на 2009 г.; Г.Я. (35) – зареждащ наркодилърите, вече осъждан по делото срещу групата на Димитър Желязков и изтърпял наложеното му наказание; Х.Б. (21) – също осъждан за деяние по чл. 354а от НК; В.М. (25) от Бургас, осъждан за престъпление от общ характер, отговарял за разпределяне дрогата на дози; Д.Х. (26) от Бургас – заедно с Г.Я. и Х.Б. осъществявал зареждането на крайните дилъри.
След преценка на събрания доказателствен материал, на 3 август под надзора на наблюдаващия прокурор, бургаските антимафиоти съвместно със служители от други структури звена в ОДМВР задържат организатора и участниците в престъпната група. От жилищата им и в ползваните от тях автомобили са открити и иззети допълнителни доказателства за престъпната им дейност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред