Главният изпълнителен директор на Alibaba Group Даниел Джан говори във вторник, когато китайският технологичен гигант показа своя отговор на манията по ChatGPT, демонстрирайки нов софтуер, който планира да интегрира в своите корпоративни и потребителски платформи.

Свързани новини

13.04.2023 18:00

Alibaba представи своята услуга в стил ChatGPT

Видян 828 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Alibaba показа своя отговор на манията по ChatGPT, демонстрирайки нов софтуер, който в крайна сметка планира да внедри във всички свои платформи.

Китайският технологичен гигант представи Tongyi Qianwen - голям езиков модел, който ще бъде вграден в умните високоговорители Tmall Genie и платформата за съобщения на работното място DingTalk. Той е обучен върху огромни масиви от данни, за да генерира убедителни отговори на подканите на потребителите.

Според компанията технологията първоначално ще бъде интегрирана в тези два продукта, а в последствие ще бъде добавена към всички приложения на Alibaba (BABA) - от електронната търговия до картографските услуги.

Главният изпълнителен директор на групата Даниел Джан, който ръководи и подразделението за облачни услуги на Alibaba, представи новата услуга с изкуствен интелект на конференция в Пекин, където компанията демонстрира как тя ще позволи на потребителите да преписват бележки от срещи, да изготвят бизнес предложения и да разказват детски истории.


Компанията е предоставила Tongyi Qianwen - което приблизително се превежда като "търсене на истината чрез задаване на хиляди въпроси" - на корпоративни клиенти за тестване, преди да я предостави на повече потребители.

"Намираме се в технологичен преломен момент, задвижван от генеративния изкуствен интелект и изчислителните облаци", каза Джан.


Генериращият изкуствен интелект се отнася до технологията, която е в основата на платформи като ChatGPT. През последните месеци услугата стана много популярна и китайските технологични компании се надпреварват да пускат свои версии, което кара някои критици да прогнозират, че тенденцията ще подсили съществуващото съперничество между САЩ и Китай в областта на развиващите се технологии.


Персонализирани модели

Alibaba, която има голям бизнес в областта на изчислителните облаци, също ще позволи на клиентите на това подразделение да използват новата технология, за да създават свои собствени персонализирани големи езикови модели, се казва в изявление на фирмата.

Дебютът идва след този на Baidu (BIDU), която миналия месец стартира своя собствена услуга в стил ChatGPT. По време на подобна презентация Baidu (BIDU) показа как нейният чатбот, наречен ERNIE, може да генерира фирмен бюлетин, да измисли корпоративен слоган и да реши математическа загадка.


В понеделник SenseTime, една от най-известните китайски компании за изкуствен интелект, стартира набор от нови услуги, включително чатбот, наречен SenseChat.

Китай ще определи правила, които да регулират функционирането на такива услуги. В проектонасоките, публикувани във вторник с цел получаване на обществена обратна връзка, регулаторът на киберпространството на страната заяви, че генеративните услуги с изкуствен интелект ще трябва да преминат през проверки на сигурността, преди да могат да работят.

От доставчиците на услуги ще се изисква също така да проверяват истинската самоличност на потребителите. Освен това те трябва да предоставят информация за мащаба и вида на данните, които използват, за основните си алгоритми и друга техническа информация.

Акциите на Alibaba в Хонконг се повишиха с 1,6 % след демонстрацията.

Миналия месец компанията обяви, че планира да раздели бизнеса си на шест звена. Повечето от тези звена, включително бизнесът с облачни услуги, който наблюдава проектите за изкуствен интелект, ще бъдат оторизирани да набират капитал и да се стремят към публични листвания.


Източник: CNN


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.