В публикация в блога си във вторник OpenAI представи GPT-4, за който компанията твърди, че е способен да се представи добре на редица стандартизирани тестове и също така е по-малко вероятно да "излезе от релсите" с отговорите си, както някои потребители са се сблъсквали преди.

Свързани новини

19.03.2023 07:03

Технологията, която стои зад ChatGPT, ще стане още по-мощна

Видян 26474 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо четири месеца след като OpenAI зашемети технологичната индустрия с ChatGPT, компанията пуска следващото поколение версия на технологията, която захранва инструмента за чатботове, предаде CNN.

В публикация в блога си OpenAI представи GPT-4, за който компанията твърди, че е способен да се представи добре на редица стандартизирани тестове и също така е по-малко вероятно да "излезе от релсите" с отговорите си, както някои потребители са се сблъсквали преди.


OpenAI заяви, че актуализираната технология е издържала симулиран изпит по право в юридически факултет с резултат около 10% от участниците в изпита; за разлика от нея предишната версия, GPT-3. 5, е постигнала резултат около 10%. Според компанията GPT-4 може също така да чете, анализира или генерира до 25 000 думи текст и да пише код на всички основни езици за програмиране.

OpenAI описва актуализацията като "най-новия етап" за компанията. Въпреки че все още е "по-малко способен" от хората в много реални сценарии, според компанията той показва "производителност на нивото на човека в различни професионални и академични критерии".


GPT-4 е най-новата версия на големия езиков модел на OpenAI, който се обучава на базата на огромни количества онлайн данни, за да генерира убедителни отговори на потребителски запитвания. Актуализираната версия, която вече е налична в списък за изчакване, вече си проправя път в някои продукти на трети страни, включително в Bing на Microsoft, който работи с изкуствен интелект.

"Щастливи сме да потвърдим, че новият Bing работи с GPT-4, който сме персонализирали за търсене", заявиха от Microsoft във вторник. "Ако сте използвали новия Bing Preview през последните пет седмици, вече сте се запознали с ранната версия на този мощен модел. "



Но има забележими подобрения, казва той. "Той е по-креативен от предишните модели, халюцинира значително по-малко и е по-малко пристрастен", пише той.

Въпреки това компанията заяви, че "трябва да се внимава много при използването на резултатите от езиковите модели, особено в контекста на високи залози"

Новината идва две седмици, след като OpenAI обяви, че отваря достъпа до своя инструмент ChatGPT за фирми от трети страни, като по този начин ще даде възможност чатботът да бъде интегриран в множество приложения и услуги.

Сред първите партньори, които експериментират с инструмента, са Instacart, Snap и приложението за уроци Quizlet. През януари Microsoft потвърди, че прави инвестиция в размер на "няколко милиарда долара" в OpenAI, и оттогава внедрява технологията в някои от своите продукти, включително в търсачката Bing.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци