Най-уважаваният американски бизнесканал CNBC изведе като заглавие и водеща новина определение за Швейцария след руинирането на нейната репутация като глобален финансов център и остров на спокойствието за парите.

Свързани новини

21.03.2023 14:14

Финансова бананова република Швейцария: CNBC

Видян 3478 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.2000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-уважаваният американски бизнесканал CNBC изведе като заглавие и водеща новина определение за Швейцария след руинирането на нейната репутация като глобален финансов център и остров на спокойствието за парите.


Използва цитат на Октавио Маренси, управляващ реномираната Оpimas, който казва: “На Швейцария ще се гледа като на финансова бананова република.” Той продължава по-задълбочено: „Казусът Credit Suisse ще има сериозен негативен ефект върху швейцарските финансови институции изобщо. Световната репутация на страната като място с разумно финансово управление, строг регулаторен контрол, че даже и като добро и скучно място за любимата на парите и инвестициите тишина, просто се изпари завинаги”.


Разбира се, в тези изказвания може да се търси и оправдание за тежкото положение на американската банкова система, за което за първи път дръзна да говори самият финансов министър г-жа Йелън. Също като своята българска колега, тя първо направи правилно консервативно изказване. Каза: този път САЩ няма да компенсират банките и вложителите извън нормите, но сега опроверга себе си и каза, че се налагало, за да се спре „зараза”, което означава да се повторят грешките от потапянето в пари на финансовата криза от 2008-2011 г, което плащаме с инфлацията и високите лихви днес.


Кирил Пламенов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак