Поглъщането на Credit Suisse от страна на UBS бе демонстрация на зашеметяваща ефективност на швейцарските надзорни органи. Такова нещо в световната финансова история не е правено. Само в рамките на един уикенд да обезпечиш законодателно сделка по обединяването на 5 трилиона долара активи е изумително”, коментира Дянков.

Свързани новини

21.03.2023 13:53

Половината трезори в ЕС са по-зле от банкрутиралата Credit Suisse: Дянков

Видян 9571 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не ни стигаха проблемите с бюджета, ами сега се задава и банкова криза. Ако се погледнат резултатите на големите европейски банки, пропадналата швейцарска банка е някъде по средата. Под нея има доста кандидати за неприятности”, пише във Фейсбук бившият финансов министър на България и действащ икономист в международната наука и бизнес Симеон Дянков.


„Преди да започнат да се оправят пазарите, ще минем през много здраво друскане. Всичко, което стана през уикенда говори само за едно - централните банки са притеснени за изпарилото се довери между играчите в рамките на седмица. Вече знаете, че притежателите на CoCos bonds в Credit Suisse губят всичко. Сумата е малко над 17 млрд франка. Тези инструменти бяха много популярни като резервни капиталови буфери след 2008 г. сред европейските банки. Парадоксът е, че акционерите в CS все пак ще вземат нещо, докато тези бонд холдери - нищо.


Поглъщането на Credit Suisse от страна на UBS бе демонстрация на зашеметяваща ефективност на швейцарските надзорни органи. Такова нещо в световната финансова история не е правено. Само в рамките на един уикенд да обезпечиш законодателно сделка по обединяването на 5 трилиона долара активи е изумително”, коментира финансистът Бисер Манолов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 родоотстъпни хиени 22.03.2023 11:43

    На вниманието на сервилните ни слугинажни евроатлантически политици, които ни бутат с всякакви средства и методи да ни вкарат в капана Еврозона и да ни обезглавят за личен интерес и просперитет

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв