"Трябва да оставим паметниците намира. Борбата и битката ни с паметниците не решава никакви проблеми. По същата логика някой в този Общински съвет да реши да премести на входа на Централни гробища паметника на американските летци, които са бомбардирали София“, контрира ги Калоян Паргов от БСП.

Свързани новини

07.03.2023 13:37

Съветниците в София одобриха демонтирането на паметника на Съветската армия

Видян 1247 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинските съветници от комисията по образование и култура в столицата гласуваха „за“ демонтирането преместването на паметника на Съветската армия, предава БГНЕС.

С осем гласа „за“, нула „против“ и един „въздържал се“ общинските съветници дадоха зелена светлина за демонтирането на този 45-метров монумент. За това гласуваха от „Демократична България“, като подкрепа дойде и от ГЕРБ. Против се обявиха от БСП, като те демонстративно напуснаха залата преди гласуването.

„Важно е да се направи първа стъпка, която беше очаквана от 30 години. Монументът на окупатора, който е три пъти по-висок от този на Васил Левски в София, трябва да освободи това пространство“, каза Марта Георгиева от „Демократична България“.

„Мисля, че е узрял моментът – исторически, този паметник да бъде преместен. Повтарям – преместен, а не унищожен. Той трябва да отиде на заслуженото си място в Музея на социалистическото изкуство или където преценим“, каза и д-р Антон Койчев от ГЕРБ.

"Трябва да оставим паметниците намира. Борбата и битката ни с паметниците не решава никакви проблеми. По същата логика някой в този Общински съвет да реши да премести на входа на Централни гробища паметника на американските летци, които са бомбардирали София“, контрира ги Калоян Паргов от БСП.

Докладът за премахването на монумента е от „Демократична България“ и е внесен за разглеждане преди три години. Подкрепата сега идва от ГЕРБ, след като лидерът на партия на призова съветниците да подкрепят премахването му.
Този четвъртък въпросът ще бъде разгледан и на сесия на Общинския съвет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Асен 08.03.2023 15:56

    Демократична България в последно време искат да сложат ръка на бизнеса на Лукойл и нищо друго не ги интересува.

  • 002 Anonimen 07.03.2023 20:27

    Защо психопатът и вандал Раянов не е осъден да плати щетите на своя идиотизъм? Къде по света ще му позволят да троши и руши държавно и народно имущество без да бъде тикнат в затвора и плати щетите? Нямаме държава, нямаме власт с българско съзнание, нямаме и правосъдна с-ма

  • 001 кретени 07.03.2023 14:35

    С такива съветници по образование и техните министри нямаме никакво образование. Паметниците не са нито на Фандъкова, нито на общинските съветници и нямат право да се разпореждат със собственост на всички българи. София е превърната в кочина, ама паметника им е най-важен...завършени кретени и потенциални затворници

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион