Хотел InterContinental Khao Yai, състоящ се от повече от 65 апартамента и вили, включва серия от рециклирани тайландски влакови вагони, които са превърнати в луксозни помещения за настаняване.

Свързани новини

19.02.2023 07:33

Нов луксозен курорт посветен на историята на железниците в Тайланд

Видян 21189 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Железниците отдавна са източник на очарование за пътниците, тъй като ни позволяват да пътуваме с по-бавно темпо и да се върнем към времето, когато претъпканите самолети и претъпканите летища не са били нещо обичайно.

Тайланд има своя богата железопътна история, датираща от началото на 1900 г. , когато градските жители на Банкок се качват на стоманените колела, за да излязат от града, за да се измъкнете от града за бягство на плажа или на по-хладен климат.

Повече от 100 години по-късно новият курорт, проектиран от несравнимия Бил Бенсли, потапя гостите в същността на тази епоха.


Хотел InterContinental Khao Yai, състоящ се от повече от 65 апартамента и вили, включва серия от рециклирани тайландски влакови вагони, които са превърнати в луксозни помещения за настаняване.

На около 2,5 часа път с кола от Банкок, извън националния парк Кхао Яй, дизайнът на курорта е вдъхновен от ранните дни на тайландската железница и историята на района като врата към североизточен Тайланд по време на управлението на крал Рама V (1868-1910 г. ).


Още с влизането си на рецепцията гостите се пренасят в миналото. Разположена в самостоятелна сграда, наподобяваща класическа тайландска железопътна гара, тя е пълна с пътнически куфари, дървени пейки, класически части от влакове, илюстрации и исторически снимки.
 
Вниманието към детайлите е изключително, но това се очаква от всеки имот с името на Бенсли.

Думи като причудливи и фантастични често се използват за описване на творбите на американеца от Банкок - и с право. Бенсли е ненадминат в способността си да развихря въображението си по всички най-добри начини. Резултатът е имоти, които разказват история, а всеки детайл е умен анекдот, който допълва страниците.


В случая с InterContinental Khao Yai Бенсли казва, че любовта му към пътуването с влак, която е изпитвал през целия си живот, е повлияла на дизайна. Пътувал е с много големи луксозни влакове на различни континенти и е прекарал едно лято, водейки групи възрастни пътници на крайбрежни железопътни пътувания из Канада.

Когато се натъква на железопътна гара в Тайланд, пълна с изведени от експлоатация влакове, той трябва да действа.

"Гледах всички тези ръждясали, стари вагони и си помислих: "О, Боже, те просто си стоят там и гният. . . наистина трябва да направим нещо с това", спомня си той.


"Шест месеца по-късно изкупувахме колкото се може повече от тях. . . Не е необходимо да изграждате всичко от нулата", добавя той.

След това дойде трудната част. Транспортирането на куп тежки, разпадащи се стари влакове в хълмистия пейзаж на курорта се оказа толкова трудно, колкото можеше да се очаква.
 


"Бяхме планирали да ги вкараме на релси", казва той. Но един остър завой в края на пътя в курорта, където трябваше да се поставят количките, наложи да се извика допълнителна помощ, за да се довърши работата.

"Наехме този огромен кран, който трябва да се издигне на около 70 метра във въздуха. След това вкарахме количките и ги спуснахме на склона. Това беше един адски хубав ден. . Това беше много скъп кран, но свършихме всичко за един ден", казва Бенсли.



Освен луксозните апартаменти, в преработените вагони на курорта се помещават и спа център, детски клуб и три заведения за хранене и напитки - Poirot, Papillon и Tea Carriage.

"Първоначално мислехме, че всички вагони ще бъдат предназначени за настаняване, но след това, когато започнахме да работим с тях, наистина се влюбихме в цялата идея за "Убийство в Ориент Експрес". Ето защо се появява Поаро - казва той за френския ресторант с изглед към близкото Лебедово езеро.


В съседство се намира Papillon - заведение с джаз тематика, в което се сервират силни коктейли, а през уикендите звучи музика на живо. Чаената карета се намира в друга част на красиво озеленения курорт, където гостите могат да опитат разнообразни напитки, като например ледени кафета и прекрасен комплект за следобеден чай.

Закуската се сервира в Somying's Kitchen - просторен ресторант за целодневно хранене с кабинки, напомнящи вагони за хранене, и с яркосин и бял интериор. Извън ресторанта има малък басейн и бар Terminus, който също носи традиционни тайландски железопътни мотиви.


 Източник: CNN



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева