Всичко започна, когато отклонихме колата си от главния асфалтиран път и се насочихме към обработения чакълест път, който води до курорта с площ 5000 акра.

Свързани новини

09.01.2023 13:44

Този италиански резорт е обявен за най-добрия хотел в света - ето какъв е той

Видян 2011 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автор: Елизабет Хийт, travelandleisure.com


"Когато прекрачвате прага на най-добрия хотел в света, вие носите със себе си багажа на много високи очаквания. И всъщност се настаних в Rosewood Castiglion del Bosco с два предразсъдъка в куфара - не само заради тежестта на наградата на Travel + Leisure за най-добър хотел в света през 2022 г. , но и заради това, че съм дългогодишен съсед на хотела. Живея в Умбрия, близо до границата с Тоскана, от 13 години и почти толкова време посещавам и пиша за места за настаняване в цяла Италия. Честно казано, аз съм малко изненадана от Тоскана. А моят партньор, роден в Умбрия, е по-зле от мен. Той приема всяка похвала за Тоскана като обида за по-малкия и земен регион на юг и непременно се впуска в защита на любимата си Умбрия.


Но дори съпругът ми, който беше тоскански скептик, беше поразен от този имот.

Всичко започна, когато отклонихме колата си от главния асфалтиран път и се насочихме към обработения чакълест път, който води до курорта с площ 5000 акра. Вълнообразните зелени площи на единственото частно голф игрище в Италия се разгръщаха от двете ни страни, преди да започнем да се изкачваме през едноименната гора, за да стигнем до рецепцията на хотела. Видяхме каменното борго на върха на хълма, прорязано от високи, мършави кипариси - почти задължителни забележителности в Тоскана. Колата и куфарът ни бяха отнесени в момента, в който пристигнахме, и, честно казано, емоционалният ни багаж скоро ни последва.



Първоначално отворен за гости през 2010 г. от семейство Ферагамо, от 2015 г. Castiglion del Bosco носи знамето на Rosewood. Курортът е ранно начало на разрастващата се в момента в Италия схема на хотелите борго, където изоставени средновековни селища намират нов живот като луксозни места за настаняване, разположени в множество сгради и на площ от един хектар. Концепцията позволява на гостите да се срещнат изцяло със селските райони на Италия - макар и подбрана версия, от спане и хранене в исторически сгради до участие в културно обогатяване и кулинарни преживявания - всичко това в удобните граници на селото.



В Castiglion borgo представлява група от реставрирани селски къщи от 17-и и 18-и век, които се намират в близост до внушителните руини на малък замък - castiglion - от 1100 г. В комплекса се намира все още осветената църква от XIV в. , в която са запазени фрески на братята Лоренцети, които са важни фигури в средновековното италианско изкуство. От многобройните гледни точки на курорта, включително терасите на ресторантите, терасираните градини и отопляемия басейн със солена вода, се разкрива великолепната гледка към долината Вал д'Орча.



Панорамата на долината, която е призната за обект на световното наследство на ЮНЕСКО заради запазването на ренесансовия селски пейзаж и "утопичната естетика" на буколическата, но променена природна среда, представлява смесица от селскостопански полета, горски масиви, пътища, осеяни с вездесъщите кипариси, и девствено поддържани градове със стени, включително близките Монталчино и Пиенца.



От тази престижна позиция Castiglion del Bosco предоставя пълната тосканска мечта, която остави съпруга ми и мен, които сме обиколили много места в Тоскана, често да произнасяме думата impeccabile.

Беше ни предоставен апартамент borgo, една от петте категории апартаменти в Castiglion, с една спалня и площ от 828 квадратни метра. Дневната зона с бар, камина, библиотека и маса за хранене, отрупана с лакомства за добре дошли, със сигурност отправя покана да се задържите. Останалата част от апартамента се състои от отделна спалня, гардероб и огромна мраморна баня с вана, в която дъщеря ни можеше да наблюдава дейността на борго от прозореца, докато се наслаждаваше на принадлежностите за баня на Ferragamo. След като с дъщеря ми се отдадохме на следобеден чай и леки закуски, които се предлагат всеки ден в бар borgo, имах уговорена среща - за масаж с червено грозде в спа центъра.



Докато съпругът ми и дъщеря ми разглеждаха района, аз се спуснах по озеленена пътека към малкия спа център на курорта, който разполага с три индивидуални стаи за процедури и две за двойки. Масажът ми от главата до петите беше с местно масло от гроздови семена и ароматерапия с лавандула и продължи цели 60 минути, което беше особено разкошно в сравнение с обичайните 50-минутни масажи.



Последва масажът и сеанс в частния уелнес салон, където имах на разположение суха сауна, хамам, зона за релаксация и освежаващи напитки. Последната услуга е достъпна за всички гости на курорта без допълнителни разходи, въпреки че мястото трябва да бъде резервирано предварително.

След като напуснах спа центъра, намерих семейството си на игрището за боче. Отбихме се в бара за коктейли преди вечерята (разбира се, и за деца) и музика на живо.



Напитките преминават във вечеря в Campo del Drago, един от двата ресторанта на територията на хотела (три, когато е отворена сезонната трапезария на голф клуба), който неотдавна получи първата си звезда Мишлен. Кухнята е ръководена от главния готвач Матео Темперини, който използва богатствата на родната си провинция Сиена, за да предложи ястия, които са едновременно удобни и предизвикателни. Пълните с говеждо задушено тортели с подправки от панфорте (типичен за Сиена сладкиш с подправки), гарнирани с черен трюфел, не са тортелините на вашата нона, но тя би ги одобрила. Подобно е положението и с печения гълъб - необичаен за американския вкус, но основен продукт на много италиански селски кухни - поднесен с кореноплодни зеленчуци от органичната градина на курорта. Тъй като бяхме там в сезона на белите трюфели, съпругът ми се почерпи с характерното за него ястие с трюфели, което е колкото просто, толкова и необикновено - щедро стъргане на скъпоценните гъбички, поднесено върху две поширани яйца. Той все още говори за това.



Всяка сутрин в Campo del Drago се сервира богата закуска на шведска маса, съчетана с меню от приготвени по поръчка продукти като яйца "Бенедикт" и палачинки. След закуската се отправихме към обиколка и дегустация на вино - защото когато сме в Тоскана, нали? Винарната Castiglion del Bosco, също основана от Ferragamos, е един от основателите на консорциума Brunello di Montalcino - групата, която поставя Brunello, днес едно от най-скъпите италиански вина, на енологичната карта. След кратка обиколка на зоната за мацерация и пълните с бъчви кантини се спряхме в най-впечатляващото помещение на винарната - ротондата, в която членовете на винения клуб Millecento съхраняват частните си колекции в индивидуално обозначени шкафове и от време на време идват да "посетят" виното си. Освен няколко Ферагамо, сред редиците шкафчета видяхме и имената на Джъстин и Джесика Тимбърлейк. Естествено последва дегустация на Brunello.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Ще действате доста неразумно

Ще действате доста неразумно, защото преценките ви за