Противокорабна ракета Harpoon е изстреляна от крайцер на ВМС на САЩ. Военноморските сили на САЩ

Свързани новини

08.09.2022 10:59

САЩ са обучавали украинските ракетчици, които потопиха руски военен кораб: Високопоставен US военен

Видян 1372 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Украинските сили, които потопиха руски военен кораб с ракети Harpoon през юни, са били обучени от САЩ, заяви главният купувач на оръжия на Пентагона, съобщава Defenseone.

  Този ключов детайл от удара и някои други бяха разкрити в сряда от Бил Лаплант, заместник-министър на отбраната по придобиването и поддържането, по време на конферентен панел, организиран от Defense News в близост до Пентагона.


Лаплант заяви, че САЩ "са довели украинците да се обучават на [Harpoon] през уикенда на Деня на паметта, в нашата страна, през уикенда на Деня на паметта"

Говорител на Лаплант заяви, че заместник-министърът не е имал предвид, че украинците са преминали обучение в САЩ. Вместо това, казва тя, той е имал предвид, че уикендът, в който украинците са преминали обучение, в САЩ се нарича Ден на паметта.


"Свалихме ги от кораба, натоварихме ги на някакви бордови камиони, поставихме Harpoon, модулите на бордовия камион, а след това на друг бордови камион - източника на енергия, свързахме кабел между тях, разбрахме, че може да се изнасят, заведохме украинците да се обучават на тях през уикенда на Деня на паметта, в нашата страна, през уикенда на Деня на паметта, и на следващата седмица два руски кораба бяха потопени с тези Harpoon", каза той.

САЩ са били част от коалиционен екип, който е провел обучението, заяви по-късно представител на американската отбрана. Служителят казва, че "продавач" е обучавал украинците.


Използваните при удара противокорабни ракети Harpoon, произведени от Boeing, са били предоставени на украинците от съюзник на САЩ, който Лаплант не разкрива. Ракетите бяха извадени от кораба на съюзника и след това монтирани на задната част на камион.


Втори камион с плосък борд служи като "източник на енергия", казва той. "В момента се случват невероятни иновации и ние просто не говорим достатъчно за тях. "

В средата на юни Украйна заяви, че е разположила Harpoon, предоставени от Дания. Няколко дни по-късно се появиха съобщения, че украинските военни са потопили руския кораб за снабдяване на военноморските сили "Спасател Василий Бех". Седмица по-късно Пентагонът съобщи, че Украйна е потопила този кораб с Harpoon.


В сряда Лаплант заяви, че след това украинските сили са потопили още един руски военен кораб с харпуни. Той не назовава името на кораба, а от региона няма данни за потънал втори кораб.

През юни представители на САЩ обещаха да изпратят на Украйна монтирани на превозни средства Harpoon като част от оръжеен пакет на стойност 1 млрд. долара.

През април украинските сили използваха ракети "Нептун", за да потопят кораба "Москва", флагман на руския Черноморски флот.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей