Очаква се пълният текст на решението да бъде публикуван по-късно днес.

Свързани новини

21.07.2022 12:00

КС: Избирането на шеф на КЕВР е неконституционно

Видян 2109 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конституционният съд обяви за противоконституционно Решение на Народното събрание от 9 февруари 2022 г. за избиране на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране. 


Решението е прието с 9 гласа. Съдия Соня Янкулова подписа решението с особено мнение.


Очаква се пълният текст на решението да бъде публикуван по-късно днес.



Искането до КС за отмяна на решението за избор на шефа на КЕВР Станислав Тодоров бе направено от 59 депутати от ГЕРБ. Те твърдяха, че са нарушени принципите на правовата държава, политическият плурализъм и равнопоставеността. Атаката беше основно за това, че след откриването на процедурата за избор на председател на КЕВР са направени промени в Закона за енергетиката, с които беше променено определението за това какво е "стаж в областта на енергетиката".


"Процедурата по избора на председател на КЕВР е започнала при действието на едни материални предпоставки за изискванията, на които трябва да отговаря кандидатът за председател на КЕВР, а е завършила при други", написаха в искането от ГЕРБ и посочиха, че това им е попречило да си предложат и те кандидат.


От опозицията твърдяха и, че Тодоров не отговаря на изискванията на ЗЕ нито в старата, нито в новата му редакция. "Която и от редакциите на ЗЕ да се приложи - тази към момента на откриване на процедурата или тази към момента на избора, председателят на КЕВР не отговаря на условията, за да бъде избран", твърдяха те.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 22.07.2022 09:19

    А,КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,Барселона,..........................,МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ "герб",примерно,КОНСТИТУЦИОННО ли е???????????????!!!

  • 001 Anonimen 21.07.2022 14:49

    Простото, ококореното и тяхната банда Конституция не признават, важното е до като са на власт по край изпълняване на родоотстъпните задачи от кукловодите им да се нагушат с достатъчно милиони от бедните българи, че да им стигне до девето коляно. Както са казали мъдрите, дано се задавят по-скоро

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред