"Булгартрансгаз" пък, трябва да обясни какво е предприела в случаите на резервиран и неизползван капацитет от ползватели, както и за нивото на запълване на подземното газово хранилище " в Чирен.

Свързани новини

20.07.2022 15:12

КЕВР: Булгаргаз, Булгартрансгаз и Газов хъб Балкан да информират за мерките срещу газова криза

Видян 1227 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за енергийно и водно регулиране е поискала "Булгаргаз", "Булгартрансгаз" и "Газов хъб Балкан" ЕАД да ѝ предоставят спешно информация за мерките, които са предприели за предотвратяване на евентуална криза с доставките на газ през зимния период.

Комисията за енергийно и водно регулиране е задължила "Булгаргаз" да публикува информация за необходимите и неосигурени месечни количества природен газ, както и необходимите капацитети за пренос до българския пазар за покриване на потреблението за следващите 12 месеца.

По този начин всички пазарни участници ще имат необходимата информация и достатъчно време, за да предоставят най-добрите си оферти към "Булгаргаз", се аргументират от енергийния регулатор.

"Булгартрансгаз" пък, трябва да обясни какво е предприела в случаите на резервиран и неизползван капацитет от ползватели, както и за нивото на запълване на подземното газово хранилище " в Чирен.

От "Газов хъб Балкан" се изисква да изпрати на регулатора информация за количествата природен газ, които общественият доставчик е продал на всички проведени до момента на платформата търгове по програмата за освобождаване на количества.

С днешното си решение Комисията изисква от "Булгаргаз" да ѝ предостави и допълнителна информация във връзка с изпълнението на действащия договор за доставка с "Газпром експорт", както и дали дружеството е предприело действия за претендиране на неустойки за едностранно прекратените доставки, предаде БНР.

Исканата от дружествата информация трябва да бъде предоставена до 27 юли, също и заради предстоящото утвърждаване на цена на природния газ за месец август.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева