Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дава пресконференция в Брюксел, Белгия, 28 април. (Kenzo Tribouillard/AFP/Getty Images)

Свързани новини

15.05.2022 20:22

Украйна може да спечели тази война: НАТО

Видян 2771 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украйна може да постигне победа в борбата си срещу руските сили, тъй като ситуацията на бойното поле не се развива според плановете на Москва, заяви в неделя генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.




След неофициалните срещи на министрите на външните работи на военния блок Столтенберг разкри, че основните теми на дискусиите са били "силната подкрепа за Украйна, по-нататъшното укрепване на възпирането и отбраната на НАТО, както и дългосрочните последици от войната", включително бъдещата позиция на алианса спрямо Русия.


 


"Войната на Русия в Украйна не върви така, както Москва е планирала. Те не успяват да превземат Киев. Те се изтеглят от околностите на Харков, а основното им настъпление в Донбас е в застой. Русия не постига стратегическите си цели", каза Столтенберг.




Той добави, че противно на предполагаемите желания на руския президент Владимир Путин, Украйна продължава да се бори, "НАТО е по-силна от всякога", а САЩ и Европа са "твърдо обединени".


 


"Украйна може да спечели тази война. Украинците смело защитават родината си", заяви генералният секретар на алианса, като добави, че доставките на оръжие и другата подкрепа от съюзниците му "имат реално значение на бойното поле".




Затова, според Столтенберг, блокът трябва да продължи да подкрепя Украйна.




Генералният секретар разкри, че на срещата на върха на НАТО през юни в Мадрид съюзниците ще вземат "важни решения", включително такива, насочени към укрепване на възпирането и отбраната на алианса.




Междувременно Русия настоява, че изпълнява всички свои цели в Украйна и няма да се отклони от набелязания път. По време на телевизионно предаване в събота руският посланик в САЩ заяви, че няма да има "капитулация".


 


"Никога няма да се откажем, няма да се оттеглим", твърди той.




По-рано този месец говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че руската "военна операция" в Украйна протича "по план".




Москва постоянно предупреждава Запада да не "напомпва" Украйна с оръжие, като твърди, че това само ще доведе до удължаване на конфликта и създаване на дългосрочни проблеми. Тя също така подчерта, че всяко чуждестранно оръжие на украинска територия ще се счита за легитимна цел.


 


(Kenzo Tribouillard/AFP/Getty Images) 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Върло лепо 16.05.2022 10:13

    След като УСрайна подпише АКТА ЗА ПЪЛНА КАПИТУЛАЦИЯ !!!

  • 003 червена шапчица Арматка 16.05.2022 10:11

    Национална Атлантическа Терористична Организация - НАТО да не се е специализирала в гледането на боб? Пък и чакаме с нетърпение от бункерите на Азовстал да излязат и техни офицери, които всъщност ръководят военните действия на укронацистите !!!

  • 002 Anonimen 16.05.2022 06:51

    ще я спечели,ама друг път......

  • 001 Anonimen 15.05.2022 21:21

    Искаш да кажеш, че НАТО има вероятност да спечели тази война. Русия се бори за да запази цялостта на държавата си и природните си ресурси. НАТО за ЧИИ интереси воюва срещу рашките? Ъ? Ай кажи си, не се притеснявай!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и