България прехвърля на Украйна 16 изтребителя МиГ-29 и 14 щурмови самолета Су-25, Полша - 28 самолета МиГ-29, Словакия - 12 МиГ-29.

Свързани новини

01.03.2022 09:03

Киев получава от България 16 изтребителя МиГ-29 и 14 самолета Су-25: Украинските ВМС

Видян 2830 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три страни от НАТО ще доставят над 70 военни самолета за Киев, съобщиха представители на украинската армия във вторник сутринта, предаде RT.


Според изявление, публикувано във Facebook, Полша, България и Словакия ще предоставят над 70 самолета МиГ-29 и СУ-25, които могат да бъдат базирани на полски летища.

 
 
България ще предостави шестнадесет самолета МиГ-29 и 14 самолета СУ-25. Полша ще изпрати 28 бойни самолета МиГ-29, а Словакия може да достави 12 самолета МиГ-29, заявиха официалните лица.
 


"Нашите партньори ни дадоха МиГ-29 и СУ-25! Ако е необходимо, те могат да бъдат базирани на полски летища, от които украинските пилоти могат да изпълняват бойни задачи", се казва в изявлението, което също така подсказва, че скоро ще има още "Призраци на Киев".


"Призракът от Киев" се превърна в медийна легенда след съобщенията, че украински пилот "успял сам да свали 6 руски изтребителя" Скоро обаче се оказа, че кадрите, показващи "Призрака", са клип от "Digital Combat Simulator", пише RT.

 
 
Миналия четвъртък Путин взе решение да започне военна офанзива срещу Украйна, заявявайки, че е необходимо да се "демилитаризира" Украйна, за да се защитят Донецката и Луганската народна република и руските интереси в областта на сигурността. Повечето западни държави осъдиха нападението и наложиха строги санкции на Москва и руските служители.


  
 
 
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.