Свързани новини

15.12.2021 13:51

Прегласуват мораториума за цената на тока, парното и водата

Видян 3188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След три часа в спорове депутатите създадоха временна комисия за въпросите, свързани с енергийната криза и високите цени на тока. С огромно мнозинство НС първоначално наложи мораториум върху цената на тока, парното и водата. Той обаче ще бъде прегласуван в четвъртък, съобщиха по-късно от МС.
В наложения от НС мораториум ще бъдат направени уточнения. Ще бъде внесен нов вариант, според който мораториумът да влезе в сила от 16 декември, и да важи до 31 март 2021, реши новата временна парламентарна комисия
, която беше създадена с цел да предложи нови решения около енергийните цени. Дебатът във временната комисия се изостри и ДПС напусна залата.
Междувременно, КЕВР, която е със съмнителна легитимност поради изтекъл преди 1 г. 7 м. и 14 дни мандат, прекрати заседанието си, след като НС наложи мораториума. Регулаторът трябваше да обсъди тарифата за електроенергията за битовите потребители. Идеята бе от 1 януари токът да поскъпне средно с 11,5%. Увеличение се очакваше и за парното – средно със 13%. Именно тези планове станаха  провокираха вносителите от Продължаваме промяната (ПП) да настояват за временна комисия.
Самото предложение за мораториума пък дойде от шефа на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. То бе подкрепено от 186 депутати от всички партии без ДПС, което не участваха в гласуването с мотив, че решението е "динена кора" и е противозаконно.
Депутатите одобриха предложението на ПГ на ГЕРБ-СДС да се гласува мораториум върху цената на тока, парното и ВиК услугите. То беше подкрепено от всички парламентарни групи с изключение на ДПС, които не участваха в гласуването."За"  бяха 186 депутати, 2 „против”, а други 2 се въздържаха.
Рамадан Аталай от ДПС поиска предложението на ГЕРБ-СДС изобщо да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден предлага възможности за интензивни емоционални преживявания

Този ден предлага възможности за интензивни