Свързани новини

26.11.2021 10:12

Американците са напускали работа близо 20 милиона пъти между април и август

Видян 1558 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американските работници са напускали работата си близо 20 милиона пъти между април и август тази година, според последните федерални данни, което е с повече от 60% по-високо от оставките, подадени през същия период на миналата година, и с 12% над пролетта и лятото от 2019 г., когато пазарът на труда беше най-горещият от почти 50 години, съобщава The Wall Street Journal.


Данните не отчитат пенсионирането, но включват хора, които са напуснали работа по различни причини, като например да си намерят работа другаде, да се върнат в училище, да напуснат, за да се грижат за член на семейството или просто да си вземат почивка. Данните също така включват хора, които може да са напускали няколко пъти, например напускане на работа в колежа през май и след това напускане на лятна работа през август.


Огромният брой напускания помага да се обясни защо толкова много работодатели се борят да запълнят пропуските в наемането, каза Дани Нелмс, президент на Work Institute, консултантска фирма, която провежда 40 000 интервюта за напускане всяка година за компании. В същото време много работници имат рядко предимство: работните места са в изобилие, заплатите се повишават и компаниите се състезават за таланти, каза той.


„Тази [пандемия] продължава толкова дълго, че засяга хората психически, физически. Всички тези неща продължават да карат хората да се замислят върху своя живот и кариера. Добавете към това над 10 милиона отваряния и ако искам да направя нещо различно, не е много трудно да го направя", смята Дани Нелмс, президент на Института по труда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате