01/02

Свързани новини

03.11.2021 15:31

Републиканците взеха Вирджиния, рейтингът на Байдън е дъно 1 г. след избора му, афрокмет-ченге за Ню Йорк

Видян 2620 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Горчиво политическо разочарование претърпя президентът Байдън, който и лично се ангажира с участие в кампанията на демократите на изборите за губернатор на щата Вирджиния, пише Гардиън. Неговият кандидат Тери Маколифи, за когото освен действащия държавен глава се застъпи с лично присъствие и бившият Обама, претърпя поражение от представителя на републиканците Глен Янгкин. АП първа извести престижната победа в сряда сутрин американско време. До 17 ч. българско време беше неясно кой ще бъде губернатор на Ню Джърси като водачеството се сменяше със стотни от процента.
„Колко весело”, беше първият коментар на триумфатора във Вирджиния, който се наложи в окръзи, подкрепили Байдън точно преди година при избора му за президент. Според различните социологически проучвания рейтингът на държавния глава вече е рекордно нисък – дъно от 39-42%. 54-годишният победител обяви, че „споделя надеждите и мечтите” на „вирджинците”, с които „заедно променихме траекторията на нашата дружеска общност и започваме трансформацията от Ден Първи”.
Янгкин имаше два акцента в кампанията си – не спомена дори веднъж името „Тръмп”, а основна тема за него беше връщането на качеството в публичното средно образование. Според Гардиън изборите във Вирджиния са били лакмус за настроенията към управлението на Байдън точно година след неговия избор за президент.
В същото време 61-годишният бивш полицай афроамериканец от Бруклин Ерик Адамс спечели позицията кмет на Ню Йорк.


 


 


При преброяване на малко над половината гласове към бг следобеда на сряда процентът му от 66 на сто изглежда непреодолим, тъй като е двоен над конкурента му радиоводещ Къртис Силва. Про принцип обаче съотношението демократи: републиканци в града е 7:1, така че


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп