01/02

Свързани новини

12.11.2021 17:06

Нинова саботира изборите с писмен зов за оспорване, ЩЕ СГАЗЯТ ЛИ ЗАКОНА ЗАРАДИ НЕЯ ЧЛЕНОВЕТЕ НА СИК ОТ БСП, ОТГОВОРНОСТТА ЗА НЕЗАКОННИ ДЕЙСТВИЯ Е ЛИЧНА (Документи)

Видян 6127 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова иска червените в секционните комисии да преброяват всички контролни разписки, въпреки решението на Върховния административен съд и Изборния кодекс. ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК! Всъщност, никакви основания за "съмнения" и "недоверие" няма - на последния вот, проведен изцяло машинно, грешки на машините нямаше, а само в 1% от секциите, където се гласуваше с бюлетини, имаше невалидни. Купеният и контролираният вот бяха сведени също до 0, а в малцинствените секции, които дават властта на Статуквото,  активността беше смайващо ниска. На избори само с бюлетини недействителните гласове бяха от 400 000 до 600 000, т.е. от 12% до 20% от всички. Имаше много техники за превръщането на редовни в невалидни бюлетини.Нинова за пореден път действа в очевиден сговор с ГЕРБ и ДПС с настояването за броенето на разписките, което естествено не мина в съда и дори в ЦИК, като всъщност всичко това се прави, за да се създаде истерия седмица преди втория тур на президентските избори и Румен Радев да ги загуби. Или поне   бъдат публично опорочени. Вече цяла година новата Тройна коалиция работи против него, като дори се опита в края на 2020 г. да противопостави срещу него вицето му Йотова, но планът не успя заради нейната принципна позиция. Такова развитие с истеризация около вота, без разумен повод, само по внушения, не е в интерес на страната, която ще бъде посрамена в международен план, а демокрацията и институциите ще бъдат дискредитирани във вътрешен. Но Статуквото е решено на всичко, за да запази властта си, за пръв път застрашено реално.


Според указанията на самата ЦИК, които също противоречат на решението на ВАС и на изборния кодекс, преброяването ще се извършва в 30% от секционните избирателни комисии, като - за да докаже, че служи на ГЕРБ, ДПС и БСП гласува след Окръжното на Нинова, да се броят бележките от машините във всички секции, нищо че е и незаконно, и противно на съдебното решение на ВАС, който не им дава никаква тежест - най-малкото, което това ще постигне е забавяне на изборните резултати. То НЯМА да има никакво значение за валидността на вота. Но ще бъде използвано за "медийно правосъдие" в контролираните средства за осводемяване, начело с 3-те национални телевизии. Настояването на Нинова и обяснението й, че няма проблем дори останалите членове на секционни комисии, извън червените, да не искат, да се вписва в протоколите протест срещу броя гласове е лишено от друга логика. Това издава страховете й от разгром на партията, която според проучването на Маркет Линкс, агенцията с най-близка прогноза на предходните избори, взема 12%. Другите 2 професионални агенции - Екзакта и Алфа, също й дават трето място. Самата Нинова е пета в двата района, където кандидатства като водач - непосетения от нея и в тази кампания 25-и МИР - София и Варна. Пета позиция се очертава според проучванията и в Пловдив, където тя нарочно се отказа, за да не бъде виновна, особено след оттеглянето на проф. Иво Христов от листата. В Бургас БСП миналия път изгуби 20% от гласовете си и мина на четвърта позиция за първи път в историята си, а сега се е отправила към петото място. Така борбата за бронза ще бъде тежка за БСП, а направи ли трето поредно електорално дъно от 75 г. насам, Нинова ще трябва да подаде оставка.


Юристите казват, че никой няма право да дописва изборния кодекс и решението на Върховния съд. Но пък Нинова, уж също юрист, налага на своите  саботаж, дописващ закона - да се иска оспорване на всяка цена, което е неправомерно. Също така правниците са категорични: Членовете на секционните комисии са длъжности лица, нямат право да погазват закона по никакъв начин и носят ЛИЧНА АДМИНИСТРАТИВНА И НАКАЗАТЕЛНА отговорност за нарушенията си.


 


Радостина Тонева 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 15.11.2021 13:14

    Корнелия Нинова обича лукса – дрехите й са Marina Rinaldi, бижутата на Van Cleef&Arpels започват от €5000,политиката и се отразява много добре на фона на "гимнастическите" и умения на "успоредка" конструирана от Тиквата ! А ето ги и нейните патерици в БСП: 1 - Депутатът Атанас Зафиров,станал популярен с недекларирания апартамент в луксозна сграда в София, 2 - Народният представител Георги Свиленски –бившият съпруг на Първата дама Десислава Радева, който неистово ревнува президента Румен Радев, 3 - Проф. Георги Михайлов,който има дело за 20 млн. лева злоупотреби, 4 - Вяра Емилова, бивша секретарка на Гущеров, шеф на Фондация Дума и на партийната кабеларка БСТВ, 5 - Крум Дончев, пари състезателят, спряган като неустоима емоционална слабост на Нинова, 6 - Ели Спасова, бивш полицай, дължащ кариерата си на Цветан Цветанов и на роднинската си връзка с Атанас Фурнаджиев (БФС), 7 - Варненският милионер Борислав Гуцанов, наричан „медузата от БСП”, 8 - Мултимилионерът Георги Гергов – Свинаря на Гоце, изключен от БСП през януари, но вече реабилитиран заради готвената коалиция с ГЕРБ и неговата близост до Бойко Борисов. Спойката между Корнелия и Георги става в… аварийното платно на магистрала „Тракия”през юни, 9 - Валерия Велева,позната в медийната гилдия като Мадам В, направила кариера от хигиенистка до водещо перо във вестникарска група със затихващи функции, е топлата връзка на Корнелия Нинова с ДПС и лично с лидера на партията.

  • 006 Anonimen 13.11.2021 12:48

    Нинова винаги е била част от статуквото.

  • 005 сара 13.11.2021 11:00

    Нинова разколеба из основи доверието на хората в БСП, отблъсна много привърженици. Относно по-долу изказано мнение - тя никога не е сърбала никаква попара на ГЕРБ защото са я дробили предимно заедно.

  • 004 Anonimen 13.11.2021 09:29

    Крайно време е да бъдат захвърлени на боклука паразитите и от БСП. Заедно с крадците от ГЕПИ, крадоха и лъгаха, а пред камерите и пред хората се правиха на опозиция. За 31 г. освен че станаха милионери от залъка на бедните българи друго нищо не са направили. А какви интереси защитават? На работниците ли, на бедните ли, на работодателите ли ? Те нямат и идейна подкрепа.

  • 003 Anonimen 12.11.2021 23:38

    Ще остане без цветя Нинова!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Днес творческите занимания ще ви донесат радост и удовлетворение

Днес творческите занимания ще ви донесат радост и