Свързани новини

13.11.2021 13:53

ЦИК даде шанс за набутване на мъртви души в СИК: Вл. Йончев

Видян 3902 пъти | Коментари 8
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Противозаконното решение на ЦИК за 100% броене на бележките от машините дава шанс на 100% купени комисии да набутат мъртви души във вота, както се правеше при хартиен вот: "Броенето на разписките е като тестването на децата. Трябва ли да преброиш 13 000 секции, за да установиш, че в 0,1% има разминаване, вероятно поради грешка на комисията? Трябва ли да тестваш 50 000 деца, за да установиш, че 11 са позитивни, вероятно поради статистическата грешка на теста?
Днес един колега ме убеждаваше, че трябва, било превенция. А аз се опитвах да му обясня, че това е прах в очите и търсене на проблем там, където го няма. Защото истинският проблем е, че хората си измират от техните си болести, които заради ковида не могат да бъдат лекувани.
Изборите няма да бъдат фалшифицирани заради машините. А заради това, че на места 100% от комисиите са купени. И членовете на СИК лично ще си накликат гласовете на мъртвите души в списъка.
Но и в единия, и в другия случай, едни хора ще се тупат в гърдите, че са решили проблем, а всъщност ще са ни хвърлили прах в очите, за да не виждаме истинския проблем.
Хубавото на тая драма е, че лъснаха истинските коалиции.
От едната страна са ПП, ДБ и Изправи се. От другата ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН", пише известният журналист и опитен изборджия Владо Йончев, offnews.


Снимка: Дарик



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 13.11.2021 21:01

    Как учените решиха, че ваксините защитават?!? Нали като мериха антителата?!? Сега изведнъж, нямало норма! Само антителата трябва да са предпоставка за издаване на сертификат! Ваксинираните също трябва през 3 месеца да изследват антитела, за да получат сертификат!

  • 007 Anonimen 13.11.2021 18:02

    В моята паланка, пък и в целия регион, членовете на СИК са едни и същи хора на кмета. Само менкат партиите, които уж представят. Повечето са дори без средно образование. А, да имаше май една със средно - готварски техникум, беше обрала пощата.

  • 006 Anonimen 13.11.2021 18:01

    Сравнението с тестовете на децата е крайно несполучливо! От тестовете няма никакъв смисъл ,докато броенето гарантира ,че резултата от машината е равен на бележките! Ако в софтуера е предвиден начин да се даде зададен резултат различен от гласуването веднага ще стане ясно! Точно така би станала измамата ,а не чрез така наречените мъртви души. Аз починали близки съм проверявал ,че ги няма в списъка.

  • 005 Мишо Първанов 13.11.2021 17:23

    Как каква връзка на новата Тройна коалиция - ами нали нейните представители в ЦИК гласуваха снощи да не се спазва законът!

  • 004 Тони Кръстев 13.11.2021 17:22

    Законът не предвижда бележки, а връзката между БСП като предлагащ, ГЕРБ, ДПС и ИТН е дописването на закона от ЦИК във фактическа коалиция мегду тях, което е незаконно. Казусът е доста прост.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от