Свързани новини

15.10.2021 16:03

КС наруши правата на Кирил Петков: Адвокат Екимджиев

Видян 3233 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


С рязка критика излезе адвокат Михаил Екимджиев срещу отказа на Конституционния съд (КС) да конституира съпредседателя на Продължаваме промяната (ПП) Кирил Петков като заинтересована страна в делото по казуса с канадския му паспорт. Петков няма да бъде изслушан на открито заседание на КС, както поиска и няма да получи възможността да представи становище по проблема.
"Твърдението, че бивш министър и лидер на новоучредена политическа партия е нарушител на Конституцията, сериозно засяга публичната репутация, доброто име и достойнството на Петков, които са същностни аспекти от правото му на личен живот, гарантирано от чл.32 от Конституцията, както и от чл.8 от Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи”, коментира Екимджиев.

Той цитира текста от основния закон, гарантиращ неприкосновеност на личния живот на гражданите и правото им на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния им живот, и срещу посегателство върху честта, достойнството и доброто им име. Заплахата за обществения образ на Кирил Петков, обяснява юристът, е „очевидна в контекста на изнесените от него шокиращи данни за брутални корупционни практики на бившите управляващи от ГЕРБ, които инициират казуса с гражданството му”.

А накрая посочва, че КС е отказал да осигури защита на конституционните права на Петков, като изслуша бившия министър и приеме становището му по казуса. „Така от пазител на Конституцията, КС става неин рушител”, обвинява адвокатът висшия държавен орган. По думите му, това показва, че съдът е „впрегнат за разчистване на политически сметки” и всичко може да приключи с поредното осъждане на България в Европейския съд по правата на човека, където Екимджиев няма загубено дело. „Тогава възниква въпросът за какво ви е тогава Конституционен съд, дали той пази или гази Конституцията?!”, пита предизвикателно Екимджиев.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.10.2021 16:31

    БЕЗ ВОЙНА В КОЯТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИТИ ВСИЧКИ ГЕРБЕРАСТИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗАТЪВА В БЛАТОТО НА КОРУПЦИЯТА И ПРЕСТЪПНОСТТА ! НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНИ В ЕС КОИТО ПРОДЪЛЖАВАМЕ КОМУНИЗМА-СОЦИАЛИЗМА ОТ СТАРИЯ ТИП В СЪЮЗА, УПРАВЛЯВАТ НИ БИВШИ КОМУНИСТИ ВЪЗПИТАНИ В КРАЖБИ, БАНДИТИЗЪМ, ИЗНУДВАНЕ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ ! ВОЙНАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА И Е ЕДИНСТВЕН ИЗХОД ОТ БЕДНОТИЯТА, НО С ПРОСТАЦИ И ПЪЗЛЬОВЦИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.