Свързани новини

01.10.2021 09:23

60 млн.лв. за ден спечелиха олигарси от препродажба на ток от АЕЦ Козлодуй

Видян 16117 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 2.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна
"Вчера АЕЦ продаде на търг 300 Мегавата от 01-10 до 31-12-2021 г. на цена 237.27 лв. за мегаватчас. От грижа за малките и средните производствени предприятия! Те са над 350 хиляди и разбира се нито едно такова предприятие  никога не пазарува на борсата, защото потребява електроенергия от понеделник до петък от 8:00 до 18:00 часа, а на борсата продават в пакет за три месеца от 0 до 24 часа и в събота и неделя, че и на Коледа. Какво точно да го прави този ток едно предприятие или училище, даже и да преодолее голяма административна и финансова тежест, регистрира се на борсата , участва в търга и спечели 1 мегават (по-малко не може)? А то потребява половин мегават и то само през деня и в делник. През останалото време енергията в торби ли да я събира? Толкова ли е трудно за разбиране, та Премиер, Министър на енергетиката, БЕХ, АЕЦ, и т.н. не могат да загреят реотана?!? Е, на вчерашния Търг се явиха 8 производствени предприятия с непрекъсваем цикъл и купиха 25% от предлагането количество. Останалите 75% ги купиха двадесетина чужди и наши търговци на средна цена 237 лева, и ги продадоха за утре например  за 328 лева за мегаватчас пак на нашата борса но на др.сегмент. АЕЦ пропусна да спечели едни 60 млн.лв.(при тези цени за Q4), а няколко търговци се обогатиха с тези милиони. И това под знамето на грижата за малкия и среден бизнес!!! Вместо тези пари да се акумулират в АЕЦ и да послужат за компенсиране на същия този малък и среден бизнес", съобщи шефът на АИКБ Васил Велев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тихомир Томов 01.10.2021 16:39

    И Боко и сегашните са същите. Разликата е в силата на грубия натиск върху хората . Командния център е един от срещата в Малта на 2 дек 1989 г .......а слугите ходят с кипи в синагогата и палят свещи !

  • 001 ЗАТВОР 01.10.2021 10:41

    За 12 г Мутрата превърна България в държава на мафията. Лобистките закони водят до престъпления срещу народа и престъпно забогатяване. Като прибавим и безскрупулните кражби на милиарди от магистрали, ремонти, саниране, ББР, КТБ, престъпни концесии и продажби на безценица на държавна земя и имоти с цел дебели рушвети и комисионни за това сме на това унизително и цинично дередже, въпреки десетилетието като член на ЕС.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете