Свързани новини

29.09.2021 15:43

Рекорден износ на ток, но спря 6-и блок на АЕЦ

Видян 2210 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Рекордни са нивата на износ от около 2000 мегавата на час от България към страните от региона”, съобщиха от Българския Енергиен Холдинг, управляван от бившия депутат от ГЕРБ Валентин Николов. Това, което не се казва в съобщението е, че експортът ни на ток често е на по-изгодни цени от котировките на електричеството на вътрешния пазар. Причината са печалбите на търговците на ток – олигарси, близки до партиите на статуквото.
„В момента всички мощности в страната, които произвеждат електроенергия, работят на пълен капацитет и трябва да се предприемат действия за обезпечаване на запаси при неблагоприятни зимни климатични условия”, съобщава още БЕХ.
Това е странно, при положение, че 6-и блок на АЕЦ Козлодуй до ноември беше изтеглен от енергийната система поради ремонт. Надеждите са времето да остане добро и след първите 5 дни на октомври, за които синоптиците очакват слънце и температури над 20 градуса, защото в противен случай системата ще бъде изправена пред сериозно изпитание.
„Съгласно графика за нагнетяване, съхранение и добив по Плана за действия при извънредни ситуации към края на нагнетателния сезон в ПГХ Чирен ще бъде нагнетено и ще бъдат добити повече количества газ през зимните месеци, което ще допринесе за понижение на регулираната цена на горивото”, съобщава още Българският енергиен холдинг.
„Извършени са всички необходими мероприятия, свързани с подготовката на предприятията от групата на БЕХ за зимния сезон, като енергийната системата е в готовност, а дружествата са в много добро състояние”, не съвсем правдиво с оглед на току-що започналия ремонт на половината ни АЕЦ добавят от холдинга.


Илиян Костадинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 29.09.2021 19:54

    Рекорден износ на ток за сметка на рекордно висока цена на тока за българинът, това не е гордост а престъпно управление на комунистите от ГЕРБ ! Коя държава уважаваща населението си така го рекетира, че и се ХВАЛИ ? Произвеждаме ток за други на ниски цени, а за народа си произвеждаме "луксозно" скъп ! Овце, овце пак ще гласувате за ГЕРБ, защото най-добре ви ЧУКА, явно сте курви ненаситни !

  • 001 затвор 29.09.2021 12:40

    Този рекорден износ е и рекордна печалба за някои. Задължително е да се разбият корупционните и престъпни схеми в този бранш и отговорните за тези престъпления директно в затвора. Ето така се става милионер за сметка на най-бедните и крадени европейски граждани, населяващи територията България

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни