Свързани новини

20.09.2021 20:19

Крали са от АМ Хемус повече от КТБ: Рашков

Видян 7744 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента провеждаме разследвания, които в много голяма степен потвърждават думите на бившия министър на финансите Асен Василев, че България не е бедна държава, а много ограбвана държава. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков пред журналисти, предаде бТВ.


Той посочи, че МВР извършва проверки за злоупотреби с обществени средства, като даде пример с АМ „Хемус“: „Не може да се да се изгребва коритото на река Вит и това да е основа на една съвременна магистрала. Не може авансово да са раздадени 1,2 млрд, лв. само в тази посока“ без да има строителни книжа, разрешение за строеж и избран изпълнител, който да носи отговорност.


Като друг пример той посочи ремонтите на язовирите, където МРРБ и икономическото министерство също откриха несвършена работа, за която са отишли милиони. Третият пример беше т.нар „златен гьол“ – дезинфекцията на границата, за която Рашков запита дали несъбраните такси не са отивали за купуване на гласове.


На въпрос за случая от Благоевград през уикенда и обвиненията за полицейски тормоз от страна на собствениците на заведения там, вътрешният министър заяви, че органите на МВР не са направили нещо, което да е в разрез с закона, в разрез с правилата по отношение спазването на мерките против COVID-19.


Той коментира изказването на Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията по повод действията на полицията в Благоевград, като каза, че "този човек върши политическа дейност, свързана с определена партия и води целенасочена политика срещу служебното правителство".


По повод информацията в медиите, че директорът на НАП Румен Спецов е бил заплашван, министърът каза, че е разбрал за това от него, след като са се видели днес в МВР по друга тема. Той уточни, че органите на реда ще вземат мерки, след като преценят каква е реалната заплаха срещу Спецов и каква е степента й, като допълни, че ако се наложи ще бъде назначена охрана.


Бойко Рашков отбеляза, че прокуратурата при последната акция със заловени мигранти и при арестите за ТЕЛК измами не е съдействала за съвместно обявяване на операциите пред обществеността, а след това се е похвалила сама за нещо, което е било реализирано в екип.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 14.10.2021 14:53

    Колко чини Рич Бег личи дори само от външния му вид!

  • 002 Anonimen 21.09.2021 19:10

    Е, И!? Някой едър криминал в резервата бг да е бил осъден или да му е било конфискувано чорибето?

  • 001 съд и затвор 21.09.2021 12:23

    Милиционерът с каскета трябва да бъде първият осъден за съучастие и като чадър, прикриващ големите престъпници с кражби за милиарди и тъпчещ собствените си тайни сметки от това си престъпление.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред