Свързани новини

10.09.2021 13:12

Строителният министър пита чрез телевизията кой строи отсечка 4 от АМ Хемус

Видян 2968 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Строителният министър Виолета Комитова опитва да издири чрез ефира на Нова телевизия коя е фирмата - строител на отсечка 4 на магистрала "Хемус" , предаде Дневник. Причината е, че извършителите на строителството, които работят без нужните разрешения, са неизвестни на властите, а едновременно с това служебният кабинет е засипан с критики от предшествениците си от ГЕРБ, че бави строителството на ключовата магистрала.

От тази сутрин пред Народното събрание тече протест на работници от пътностроителни компании, които се оплакват, че от два месеца не са получавали заплати, а конкретни участници, интервюирани от Нова телевизия, обявиха, че са работили на "Хемус".

Комитова каза, че досега във ведомството не е имало сигнали за забавени плащания при изграждането на конкретно тази магистрала. добави, че са разплатени авансово 1 млрд. лв. на около 25 фирми. "За пръв път виждаме работници, които споменават обекта "Хемус". Ще видим коя фирма, която протестира, какво е получила авансово. Протестиращите към кого задават въпроса - към регионалния министър, бюджета или работодателя си. Ако фирмата се легитимира, ще видим колко пари сме платили и може проблемът да е на ръководителите."

Комитова каза, че бързането със строителството без строителни книжа е ставало, за да се изпълни политическата поръчка за пуск на магистралата до 2024 г.

За конкретния участък от пътя, за който е било изградено легло, в министерството научили от жалба на горско стопанство за увредена гора. Незаконното строителство е бил установено с дрон, защото нямало път до обекта. Комитова подчерта, че при липса на строителни книжа не е ясно чия е отговорността за качеството.
Участък 4 (26.8 км) е от края на пътен възел "Плевен" при пресичане с път II-35 Плевен - Ловеч до път III-301 Летница - Ловеч, включително пътен възел "Летница".

Формално изпълнител е държавното дружество "Автомагистрали", което няма


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 14.10.2021 15:37

    Такава ГЕШЕВСКА прокуратура ли заслужаваме, уважаеми сънародници?

  • 003 Anonimen 10.09.2021 13:47

    ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИ ДА СЕ ПРАВЯТ ПРЕД КЪЩАТА НА ТИКВУН В БАНКЯ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПРОТЕСТИ СА ЗА ПАРИ, А ПАРИТЕ СА ТАМ В "ШКАФЧЕТАТА" НА ТИКВАТА, ТОЙ "ОПРАЗНИ" ХАЗНАТА ТОЙ ДА ПЛАЩА НА ТЕЗИ БЕЗХАБЕРНИЦИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ Е МЕСТОТО НА ПРОТЕСТ ЗА ПАРИ

  • 002 Anonimen 10.09.2021 13:27

    Нагли герберски крадци, няма ли съд в тази държава, да ги вкара в затвора и да им конфискува всичко в полза на държавата ?

  • 001 Anonimen 10.09.2021 13:21

    Да се яви това противно нещо Нанков на дебат да се види от целият народ каква "мухлясала стока" са гербаджийските утрепки, а тези идиоти които са на протест казах вече, да преместят протеста пред къщатата на крадеца пожарникар в Банкя и да искат парите си от неговите шкафчета ! Комитова борави с факти и цифри от документи ! Що за идиоти са на протест, напълно опростачени влечуги на Тиквата ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева