Свързани новини

08.09.2021 15:49

К19 протест затвори центъра на София, освиркаха политици

Видян 3042 пъти | Коментари 8
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започна националният протест на собственици на заведения срещу по-строгите Covid мерки. Той е подкрепен и от редица други браншове, предаде БНР.


Демонстрацията се провежда площад Народно събрание в столицата.


Протестиращите не са съгласни с това, че нощните клубове и дискотеките ще затворят, а заведенията и игралните зали ще работят с ограничено работно време от 7 до 23 часа. От Асоциацията на заведенията припомниха, че близо 50 хил. души не са получили компенсации от предишното затваряне.


Движението в центъра на София е затруднено, защото хората са се събрали пред парламента на бул. „Цар Освободител“, който е основна пътна артерия и в момента е затворен заради демонстрацията.


Протестът се подкрепя и от други браншове. Преди часове две големи туристически организации сформираха кризисен щаб за спасение на сектора. Те разкритикуваха отново въведените ограничения за работа на заведенията, а председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов каза, че националният протест в София днес е част тези опити.


По-рано днес служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви, че въпреки протестите, заповедта с новите ограничителни мерки няма да бъде променена.



Мая Манолова и Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБНИ), Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Любомир Калимански и още няколко от групата на ИТН изязоха сред протестиращите пред парламента, но бяха изгонени от тях и се върнаха обратно в сградата. Виж видео ТУК!


Мая Манолова обясни пред журналисти, че искала да изслуша какви са исканията на протестиращите и била готова да покани техни представители вътре в сградата, за да ги изслуша.


 


 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 08.09.2021 22:32

    Явно педалче 7, 3 е имбецил и не разбира! Прави със себе си каквото щеш но не давай ум на другите! За твое сведение много пъти съм бил между такива болни от страшния ковид ,но не хваща. Здравни осигуровки само внасям, но не тичам по доктори за най-малкия сърбеж като тикви като теб. Ако много те е страх се зазидай някъде...

  • 007 Anonimen 08.09.2021 21:56

    педалче номер 5, когато не живееш на някой див остров, а се кефиш по барове и спа, трябва да се ваксинираш поне 2 пъти, а не след заразата да харчиш държавни пари по болници и да плюеш докторите. Тогава ти именно харчиш не твоите пари, а нашите - отговорните и умните хора. Погледни какво правят европейските правителства и се ваксинирай задължително!!!!

  • 006 Anonimen 08.09.2021 21:11

    Като казвам, че българинът е овца, не означава, че аз съм го констатирал това, в ЕС и САЩ преди мен ни разпознават като ОВЦЕ, защото нито разбират от демокрация /004,005/ останалите в България, нито пък живеят в демокрация, да не говорим, че 32 след преврата на БКП, стадото избира само комунисти които са се преоблекли в синьо, в розово, в кафяво какъвто цвят реши покрилата се БКП такъв, тя знае, че народът е овца и ще приеме новите предлагащи се ! Ето и примерът, едни имитатори на защитници на суверена не искат ваксини и предлагат закон, след тях овцата както се знае тръгва след овчарят, тя е покорна и послушна стига да има кой да я поведе, не мисли, не разсъждава, само СЛУША ! Но защо ли тези измамници от ИТН носят маски и тарторът им чалгар се ваксинира ? ГЕРБ се сгодили с ДПС, обаче преди това ИТН се сгоди с ДПС, какво излиза, че станаха "роднини" тези които се "храчеха" преди това, но накрая и трите курви заедно не искат служебният кабинет и отново изведоха ОВЦАТА на паша заедно !

  • 005 Anonimen 08.09.2021 18:14

    Педалче номер 3 ,ако искаш всеки ден се ваксинирай, но не давай акъл за другите! Освен това желаещите е нормално сами да си плащат ,а не да взимат и от нашите пари.

  • 004 Anonimen 08.09.2021 18:11

    Крайно време е да се сложи край на ковид истерията! Всяка страхлива дребна душичка да се крие както намери за добре, ако иска и маски в задника си да навира, да се боцкат ежедневно и както им хареса ,но да не пречат на останалите нормални! Това педалче налага разни мерки, но в същото време разни ковидясали в карантина ги пращат по рентгените из болниците да си правят безсмислени снимки - дали е загрижен наистина за нещо? Просто шибаното лайно прави пачки ,като Ботокса!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци