Свързани новини

05.09.2021 15:38

95% от хоспитализациите са на неваксинирани хора: Кацаров

Видян 2374 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Мерките са достатъчни, те са такива, каквито съответстват на ситуацията", заяви пред БНР служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.


По думите му при стриктно спазване на мерките това ще позволи кратко време, в което те да бъдат прилагани, ако не се спазват - може да се наложи да се въведат и по-строги:


"Целта на мерките е да намалим натиска върху болниците и да избегнем претоварването на лекари, сестри, санитари, които работят с Covid болни, за да не се стигне до грозните ситуации от миналата година, когато имаше умиращи болни пред входа на болниците, защото няма къде да бъдат приети. Това няма да го допуснем!".


Д-р Кацаров заяви, че е притеснителна смъртността при заразените с коронавируса:


"Смъртността е пряко свързана с ваксинирането на възрастните хора. Затова ваксинацията на възрастните е мой приоритет, но преди това не беше така в началото на ваксинационната кампания - те бяха поставени в 4 група за ваксиниране", заяви той.


Около 95 процента от починалите и от настанените в болници не са ваксинирани срещу коронавируса, обяви министърът на здравеопазването:


„Между 94 и 96 процента от хоспитализациите са на неваксинирани хора. Така е и с починалите. Смъртните случаи сред ваксинирани са един на хиляда, колкото при грипа. Сред неваксинираните на 100 болни умират 4-ма“, каза той.


Възможно е още през следващата седмица да бъде издадено разрешение за трета ваксинационна доза, посочи още министър Кацаров.


„Има официално становище на Европейската агенция по лекарствата, която не изключва възможността, в смисъл не забранява, поставянето на трета доза. Препоръчва на всяка страна сама за себе си да прецени в зависимост от мненията на нейните консултативни съвети. Аз съм създал такъв


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 05.09.2021 18:19

    Статистиката у нас е лъжлива и винаги в угода на временните надути балони . Така ли нямаше един заболял от грип ?!!! Смъртността при 20 % ваксинирани е по-ниска от страните с над 65 % !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева