Свързани новини

26.08.2021 10:03

Кацаров към ВАП: Законът не ви дава право да искате информация, но нямам време да влизам в спор

Видян 5504 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Законът за съдебната власт, на който се позовавате за искането на информация по изпълнението на плана за справяне с пандемията, не ви дава такова право, но поради голяма ми заетост, свързана с настъпващата пандемична вълна, нямам време да влизам в правен спор.

Така служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров отговори на питането от Върховната административна прокуратура какви мерки се предприемат за ограничаване разпространението на COVID-19 в страната, предаде OFFNews.bg.

С уточнението, че кореспонденцията между институциите не би трябвало да се води чрез медиите, Кацаров все пак дава изчерпателни отговори на поставените от прокуратурата въпроси:

По въпроса за Националния оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2 и прилаганите мерки ви информирам:

Националният оперативен план не е административен нормативен акт, с който да се създават права и задължения за гражданите и институциите, а план, създаден за да даде предвидимост, последователност, логика и условия за подобрена организация на борбата със епидемията от SARS-CoV-2.

Конкретните противоепидемични мерки за територията на страната се прилагат в условие на обвързана компетентност, със заповед на министъра на здравеопазването по предложение на Главния държавен здравен инспектор, съгласно чл. 63, ал. 4 на Закона за здравето.

Министерството на здравеопазването следва стриктно определения със закона ред. Нашите експерти следят внимателно епидемичната ситуация. Всеки доклад на главния държавен здравен инспектор, с който се предлага промяна в противоепидемичните мерки, се разглежда в кратки срокове и се предприемат предвидените в закона действия на базата на експертна оценка на противоепидемичната обстановка.

Законът също така предвижда противоепидемични мерки да могат да се налагат и



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 "Смърт по рецепта“ 26.08.2021 18:59

    https://www.youtube.com/watch?v=XAv_0mWSCqw „ "Смърт по рецепта“ е наистина интересен филм, който позволява на хората да разсъждават върху случващото се около тях. Темата на филма е от значение за всички - това е здравето. Този филм засяга всички, които търсят лекари в живота си. Трудно е да се изброят всички теми, засегнати в този филм, но ето някои от тях: тестване на ваксини върху деца в цяла Най -любопитното е, че фармацевтичните компании, които сами разработват ваксини, провеждат клинични изпитвания на своите ваксини. Интересно, нали? В този филм участва и Галина Петровна Червонская - висококвалифициран специалист в областта на ваксинологията, вирусолог с дългогодишен опит.

  • 006 Anonimen 26.08.2021 18:18

    Бoг дa дaвa здpaвe нa мeдицинcкитe фaшиcти Вeнци Минeтa и Кoцe Пeдaлa, зaщo aкo нe бяхa нaглитe им лъжи и пoлитичecки пopъчки oтдaвнa щях дa cъм ce вaкcиниpaл, a ceгa пpeбoлeдyвaх бeз cимптoми и cъм cи ОК без ваксина.

  • 005 Anonimen 26.08.2021 16:36

    Пак заигравка с ковидясването! Дюшеш им идва на всички мекеренца тази не особено опасна инфекция, трупат милиони !

  • 004 Ха ха 26.08.2021 16:08

    Ами министъра да попита и 'прокуратурата'какво прави относно здравето на Мата Хари, целостта на чекмеджетата, клекципта на Божков,а има и още доста интересни въпроси!

  • 003 Anonimen 26.08.2021 13:44

    И са останали само трима от тях ... Чарли Уотс, барабанист на Rolling Stones, почина Легендарният барабанист на „Ролинг Стоунс“ Чарли Уотс почина на 80 -годишна възраст на 24 август 2021 г. в лондонска болница. Семейството на музиканта направи официално изявление за това: „С голяма тъга съобщаваме за смъртта на нашия любим Чарли Уотс. Днес той почина мирно в лондонска болница, заобиколен от семейството си. Чарли беше обичан съпруг, баща и дядо и един от най -големите барабанисти на своето поколение. " Преди няколко седмици беше обявено, че Чарли Уотс няма да участва в американското концертно турне поради здравословни проблеми, което беше насрочено за края на август в „Ролинг Стоунс“. Планирано е той да се възстановява след спешна операция, чиято същност не е разкрита.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион