Свързани новини

23.07.2021 12:07

Не съм изненадан от ВСС: Я. Стоилов

Видян 2517 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не съм изненадан от резултата във ВСС", заяви правосъдният министър проф. д-р Янаки Стоилов в ефира на Nova по повод отхвърлянето на искането му за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев .

"Не съм имал и илюзии, че те ще приемат моето предложение. В края то бе оставено без разглеждане, което е странното. В обществен план това обсъждане изпълни своето предназначение. Хората чуха мотиви, аргументи и видяха резултата", посочи той.

"Аз продължавам да съм убеден, че нашата Конституция съдържа средства и инструменти, чрез които може да се постави въпросът за отговорността на тримата най-висши в държавата", добави проф. Стоилов. Според него опитът този въпрос да се преустанови от ВСС още във фаза на допустимост, показва, че сред мнозинството в Съвета има притеснение.

"Ако темата се допусне за обсъждане, би могло да се спори доколко е основателно едно или друго искане. Моите основания се съдържат в Конституцията - системно неизпълняване на задълженията и действия, накърняващи престижа на съдебната власт. Според мен ВСС се опитаха да изнесат щита пред главния прокурор много напред, за да не може никой след мен да повтори това действие", каза правосъдният министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни