Свързани новини

22.07.2021 09:07

БСП няма да оцелее с този лидер: А. Кутев пред Сега

Видян 5257 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оцеляването на БСП с настоящото ръководство е невъзможно, заяви пред Сега говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

Ето и цялото интервю:

Антон Кутев е роден през 1968 г. в София, икономист по образование. Той бе няколко мандата депутат от БСП, като включително и заемаше поста говорител на левицата. Преди това беше и общински съветник в столицата. Преди две години соцръководството в лицето на Корнелия Нинова го свали от поста зам.-председател на ПГ заради идейни различия.

- Г-н Кутев, все повече гласове се чуват в подкрепа възможността някои от министрите в служебния кабинет да останат и в редовния. В същото време изглеждат доста непреодолими различията между отделните формации в новия парламент за съставяне на правителство.

- Не мога да говоря кои министри да останат и кои не. Работа е на бъдещия премиер, който и да е той. Очевидно ще става дума и за коалиционно правителство, което ще бъде сформирано на база на преговори. След тях ще видим кои ще са хората. Струва ми се важно обаче, че има приоритети, които трябва да бъдат продължени. Най-вече в посока демонтирането на структурата, която ГЕРБ за 10 г. успяха да направят в институциите, така че едните да покриват другите. Прокуратурата, меко казано, действаше през последните години избирателно. Оказа се, че куп институции не са забелязали фрапантни нарушения и милиарди, които изтичат нанякъде. Нито НАП, нито АДФИ, нито ДАНС, нито въпросната прокуратура, са забелязали, че има нещо нередно и че не е защитен общественият интерес.

Всичко това означава, че вицепремиерите и министрите, които се занимават със силовите ведомства, трябва да бъдат много добре подбрани. И да променят сегашния начин, по който работи системата. Оттам нататък е нужно да се мисли и за другите важни въпроси в държавата - например как ще се развива социалната сфера, защото сме най-бедната държава в Европа. В същото време виждаме, че милиарди е имало и са изтичали натам, където не е трябвало. За мен най-важно е да се започне с тази сфера и със силовите структури. Едните трябва да осигурят завършването на прехода към нормалност в България, а другите - нормалното развитие на една социална програма, която е нужна на много хора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 24.07.2021 10:17

    Оправете си граматиката!Не измисляйте пунктоация!

  • 003 Anonimen 23.07.2021 10:57

    Абсолютно прав е Кутев, Нинова съвсем сигурно води БСП към дъното и отлив на симпатизанти и членове. Само тя до сега успя да осигури толкова малко депутати. Силното и его и инат е същия като на сикаджийската мутра, която опоска и опропасти държавата и доведе до геноцид на българския народ с беднотията, мизерията и мачкането му наложени цинично цели 12 г

  • 002 Един от народа 23.07.2021 08:10

    Кутев е апаратчик, който се притеснява за местата в сградата, а не за партийната членска маса и незавидото организационнна състояние на партията си. Затова цялата кохорта като него трябва да си отиде, за да я има БСП като партия на трудовите хора.

  • 001 Сестра Галева-Манолова 22.07.2021 10:45

    “Закачката“ на ДПС с Христо Иванов: „Разклащането на българския суверенитет е да чакаш указания от чужди посолства.“ – посолството на САЩ.”

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които