Свързани новини

09.07.2021 19:30

Божков показа свой артефакт, иззет от прокуратурата и откупен на черно

Видян 2659 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Васил Божков показа пред журналисти бронзова хидрия, за която твърди, че е иззета от прокуратурата като част от колекцията му, но е откупил културно-историческата ценност от черния пазар и е успял да я върне в България, съобщава Дневник.

"Това е предмет на около 2300-2400 години. Не помня кога и откъде съм го купил, но беше отдавна. Знам, че беше в тежко състояние, реставрирахме го и е участвал на всички изложби. Хидрията е участвала във всички изложби, включително и на тази в Брюксел по повод присъединяването на България към европейската общност. Има паспорт в Министерството на културата", обясни на пресконференция Васил Божков във видеоразговор с медии.

По думите му, този предмет се е появил на черния пазар в Европа. "Като голям колекционер съм търсен и ми се предлага всичко, което се появи на пазара. Така стигнах до предмета, откупих го, донесоха го в България и мога да го покажа на всички вас", обясни пътя на артефакта Божков.

Той твърди, че човекът, от когото е купил хидрията, я е донесъл в България, без да е присъствал на сделката и без да бил в Европа. От повече от година и половина Божков живее в Дубай.

Колекционерът не пожела да каже на каква стойност е бил предлаган артефактът, както и колко е платил за него с обяснението, че това няма значение и тези предмети нямат цена.

"Между другото хората са ми подарявали много артефакти, без да ги плащам, защото ми имат доверие. Купил съм хидрията след проверка на състояние и автентичност на предмета. Той беше без документи на черния пазар. За мен не е проблем да получа който и да е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.