Свързани новини

13.08.2020 09:24

Къде е ритонът: Божков

Видян 4046 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

                5 месеца след изземането на колекцията му и близо 3 месеца, след като извади снимка от сайта на международен аукцион, на който се продава супер скъп античен предмет като основен експонат в нея, Васил Божков отново попита на стената си във Фейсбук за същия предмет ли става въпрос и ако не, къде се намира той, припомня вестник Сега. Още в деня, когато огласи скандалното съвпадение, от Националния исторически музей обещаха да покажат веднага ритона. Досега обаче - поне 80 дни по-късно, не се е случило. Според аукционната цена на експоната минималната му стойност тръгва от 600 000 долара, а по данни на експерти може да се изтъргува и за повече от 1 милион в зелено или дори в евро. Освен всичко друго, предметът не е лична собственост на разследвания бизнесмен, а е притежание на основаната от него фондация Тракия. А тя дори не е обект на подозрения за каквото и да било престъпление. Божков напомня, че всичките хиляди експонати, които е събрал, трябваше да изпълнят един уникален за света музей на тракийското изкуство. За тази цел той изкупи от БТК един от основните й активи - сградата на Телефонната палата на жълтите павета в София на ул. Гурко. В монументалното здание трябваше да бъде побрано това невероятно богатство, което по някои оценки е за над 1 млрд.лева. Според колекционери на антични шедьоври, какъвто е въпросният ритон, сред най-големите ценители на изкуството от тази епоха бил самият държавен секретар на САЩ Майк Помпео. Самодейното ръководство на българската дипломация обаче допусна тотална катастрофа поради липса на всякаква представа кой какъв е и защо такъв е. И в резултат - изолация на правителството и невиждана, особено за американските и немските основни медии, в това число и правителствените във Федералната република, негативна кампания не само срещу кабинета, но и създаваща остро негативен имидж на страната.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 13.08.2020 15:38

    Къде е ритонът?: питане от Божков. Moe да е подАрен на Помпео, щот са разбра, че сред най-големите ценители на изкуството от тази епоха бил самият държавен секретар на САЩ Майк Помпео.Как да си обЯсним, че след повече от месец протести, всички Демократи от ЕС и САЩ мълчат оглушително. Мчи то бб знае на кой кви подаръчета да напраи!Па вие чекайте помощ за правото дело и протестирайте!Не ми прЕчите, ви рекна калинката-у луд умора нема, подигра се тя.

  • 001 елементарно 13.08.2020 13:10

    Където са 35-те кг злато и милиони на Златанов

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в