Свързани новини

05.07.2021 18:00

Коалиция само с ДБ и Мая: Т. Йорданов

Видян 6323 пъти | Коментари 9
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов не иска да бъде премиер”, заяви пред bTV кандидат-депутатът Тошко Йорданов. Според него, ако се стигне до там, че формацията да прави правителство, ще предлoжи министър-председател и министри, някои от които могат да бъдат лица от служебния кабинет.
"Трифонов не е човек, който иска персонално власт, той иска резултати, така че министерският съвет ще бъде правилно подбрани изпълнители на политики", обясни Йорданов. Напомняме, че неотдавна лидерът на ИТН обяви, че не се кандидатира и за депутат. Тогава той загадъчно заяви, че отговорност може да се носи и от друга позиция без да уточни коя е тя. Самият Йорданов добави още, че също няма желание да става министър.
Евентуални партньори за съставяне на правителство на ИТН са т. нар. партии на протеста - Демократична България и Изправи се! Мутри, вън!, с които има припокриване на приоритети. Това са нещата, които хората искат”, заяви  Йорданов в коментар за възможната бъдеща управленска коалиция.
Министрите, които се справят добре с работата си в служебния кабинет, са финансовият Асен Василев, и икономическият Кирил Петков. Дали ще се намери място за тях в редовното правителство обаче зависи от резултатите на изборите”, загатна кандидат-депутатът от ИТН.
 Реалните варианти за управленска конфигурация ще бъдат обсъдени, едва когато стане ясно какво е гласуването на 11 юли. „Всичко останало е говорене напред и е излишно”, отсече Йорданов.
Същевременно, в отговор на въпрос дали в името на сформирането на кабинет партията му ще отстъпи от искането си за въвеждане на мажоритарна избирателна система, той беше категоричен, че "дебатът за мажоритарния вот трябваше да се проведе преди референдума през 2016 г., народът реши и трябва да се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 Anonimen 06.07.2021 15:08

    009-ти мишок на недоразуменията ! За българинът промяна няма да има докато такива червеи като този се изказват от дупките след "дъжд" ! Никой червей никога не е прокопсал защото стои на тъмно под земята и пролазва на "светло" само след дъжд !

  • 008 "Преоблякъл се Илия, пак в тия" - идва подмяната 06.07.2021 14:33

    На този фон още по-цинично звучи хвалбата на новия благоевградски градоначалник, че е кмет на промяната. Смешна е и изцепката на Мая Манолова, която възторжено и истерично се похвали, че промяната е необратима и след седмица идва навсякъде. Не, идва подмяната. Все по-кухо кънтят всички призиви и шумните прокламации на уж новите партии как ще изтрият ГЕРБ от политиката. Да, прегръщането с бившите управляващи продължава. Народът е казал: "Преоблякъл се Илия, пак в тия".

  • 007 Anonimen 06.07.2021 10:19

    "...партиите на протеста/промяната" и Корнелия."-ха ха ха и Корнелия, е то промяна ли ще е тогава бе комундур ? Какво направи Корнелия с БСП когато управлява 12 г. ГЕРБ, беше ли някаква опозиция или спеше по столовете и прибираше парите ? Защо Корнелата държи П.Кънев,че и депутат го гласи като го знае, че е измамник и длавераджия с РАЗКРИТИ далавери и измами ? БСП и ГЕРБ трябва да се изхвърлят не само от властта, но и от Парламента, те са клонинги на БКП, същото важи и за ДПС и за Патриотичните измамници, освободи ли се България от тези червени ОПГ-та можем да се надяваме на по-добро бъдеще ! ИТН са нова и добра партия която ще има бъдеще само ако продължи това което обещава и дано се вслушат в думите на Ст. Ханке, че България няма нужда от еврото ! Това евро което въведе Испания на 01.01.2002 г. която беше най-бързо развиващата се икономически държава в края на 90-те и началото на новия век, когато сред испанците нямаше бедни, днес вече ги няма дните на спокойствие и безгрижен живот в Испания, затова и испанците днес още си искат песетата която им осигуряваше един прекрасен живот без напрежение и стрес, това евро е добре дошло само за Франция и Германия, а излизането на Англия до голяма степен беше и заради това евро, Швейцария и Норвегия не искат ЕС заради еврото и диктатурата на Германия и Франция....

  • 006 Anonimen 06.07.2021 05:43

    Единственото възможно правителствено мнозинство, ще е с участието на "партиите на протеста/промяната" и Корнелия.

  • 005 Anonimen 06.07.2021 05:38

    Българската политика е като африканска железница - банди се бият за правото кой да окраде пътниците.

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева