Свързани новини

04.07.2021 21:07

Има такъв народ взе Благоевград

Видян 4250 пъти | Коментари -7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 10343 срещу  7714  гласа Илко Стоянов от Има такъв народ и Изправи се! Мутри вън! победи Румен Томов, подкрепен от БСП, на днешния балотаж за нов кмет на Благоевград. Резултатът е 57 на 43 процента. Така партията на Слави Трифонов има първия си кмет и то областен в България. Както 19 минути първи писа, тези частични избори са генерална репетиция за парламентарните идната неделя, вярна се оказа и прогнозата ни, че БСП ще изгуби 1 от 4 областни града, които управлява. А Нинова - последния кмет, който играеше в отбор с нея. Той беше отстранен от съда, поради елементарно неспазване на закона. Самата Нинова едва в петък се включи в кампанията, чийто първи тур пренебрегна, като срещата с нея и част от заместниците й беше в комплекс извън града. Странен подход!


Спечелилият кмет гръмна бутилка шампанско на фона на аплодисменти от симпатизантите му, дошли да го поздравят лично. Кметът развълнувано каза и първите си думи, а именно, че днешната победа е  новото начало за Благоевград, победа над БСП и победа на благоевградчани, които искат градът да се развива и върви убедително по нов път.


Активността надмина 27,7 от първия тур и се качи над 28,5%. При 23% на последните частични кметски избори в София и 26% във Варна - последните два предсрочни вота за кмет на областен град у нас. Интересно е откъде идва нарасналата подкрепа за БСП и дали е от другите партии на статуквото. Партиите на промяната се обединиха около Стоянов, който беше депутат в 1-месечното 45-о Народно събрание през април - май тази година от групата на Слави Трифонов.


Снимка: struma.com


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 05.07.2021 13:17

    Ами кого да подкрепят хората на ГЕРБ бе идиоти, този на БСП-то ли ? А и не е сигурно герберастите кого са подкрепили, важното е, че коалиция ГЕРБ/БСП която е продукт на БКП започна своето изчезване ! Що за мухлясал народ е българският, затова е и на изчезване, все нещо не му е наред, все нещо му пречи, все е недоволен дори и от добрите неща ? Овчето стадо не иска да се изправи, затова е овче, не му достига разум !

  • 005 Редакцията 05.07.2021 13:16

    Анонимни тролове, резултатът на ИТН се покачва заради гласовете на ДБ и на другите истински опозиционни партии, а на БСП - очевидно и ясно, заради подкрепа ГЕРБ, с която заедно управляват Благоевград от 2019 г. - кандидатът на ГЕРБ е председател на общинския съвет при досегашния кмет от БСП. Такива коалиции има в доста общини из България. На практика броят гласували е почти същият, така че разпределението е очевидно.

  • 004 Anonimen до 002 05.07.2021 09:58

    Този го подкрепи ГЕРБ, защото преди това беше зам.кмет от ГЕРБ в Петрич. Нищо не се е променило.Нищо.

  • 003 Това е резултатът 05.07.2021 09:01

    Тиквата умря,да живеян герберастите! Това е резултатът от подмяната.

  • 002 Anonimen 05.07.2021 07:38

    Започна ПАДАНЕТО на ГЕРБ !Дано се срутят повсеместно.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и