Свързани новини

05.07.2021 18:00

Коалиция само с ДБ и Мая: Т. Йорданов

Видян 6821 пъти | Коментари 9
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов не иска да бъде премиер”, заяви пред bTV кандидат-депутатът Тошко Йорданов. Според него, ако се стигне до там, че формацията да прави правителство, ще предлoжи министър-председател и министри, някои от които могат да бъдат лица от служебния кабинет.
"Трифонов не е човек, който иска персонално власт, той иска резултати, така че министерският съвет ще бъде правилно подбрани изпълнители на политики", обясни Йорданов. Напомняме, че неотдавна лидерът на ИТН обяви, че не се кандидатира и за депутат. Тогава той загадъчно заяви, че отговорност може да се носи и от друга позиция без да уточни коя е тя. Самият Йорданов добави още, че също няма желание да става министър.
Евентуални партньори за съставяне на правителство на ИТН са т. нар. партии на протеста - Демократична България и Изправи се! Мутри, вън!, с които има припокриване на приоритети. Това са нещата, които хората искат”, заяви  Йорданов в коментар за възможната бъдеща управленска коалиция.
Министрите, които се справят добре с работата си в служебния кабинет, са финансовият Асен Василев, и икономическият Кирил Петков. Дали ще се намери място за тях в редовното правителство обаче зависи от резултатите на изборите”, загатна кандидат-депутатът от ИТН.
 Реалните варианти за управленска конфигурация ще бъдат обсъдени, едва когато стане ясно какво е гласуването на 11 юли. „Всичко останало е говорене напред и е излишно”, отсече Йорданов.
Същевременно, в отговор на въпрос дали в името на сформирането на кабинет партията му ще отстъпи от искането си за въвеждане на мажоритарна избирателна система, той беше категоричен, че "дебатът за мажоритарния вот трябваше да се проведе преди референдума през 2016 г., народът реши и трябва да се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 06.07.2021 05:02

    И като се сложи едни поне 2-3 %, които ВИНАГИ социолозите пропускат за ДБ, а и 3-4%, които повече дават за БСП - може да се окаже, че ДБ е трета сила! И разбирам защо толкова хора гласуват за Трифонов - нов месия, не бил досега в управлението, да дадем шанс на "чист човек", то не искам да повярвам, че има също толкова идиоти, които си искат комунизма на ГЕРБ!

  • 003 Anonimen 06.07.2021 04:59

    Докато “изчегъртаме” Бойкоборисовщината, ще се окажем сред бурно избуялата Славитрифоновщина !!!

  • 002 Тошко, 05.07.2021 23:01

    Василев ще въведе еврото за да си изработи яко CV и да го вземат някъде вън от Бг на 6-цифрена заплата в Е или $. А ние ще загинем без лева. Хората са го именували лев - ЛЪВ. А вие ще го погубите. Башка и ще въведете Ист. конвенция.

  • 001 Тошко, 05.07.2021 22:59

    Василев ще въведе еврото за да си изработи яко CV и да го вземат някъде вън от Бг на 6-цифрена заплата в Е или $. А ние ще загинем без лева. Хората са го именували лев - ЛЪВ. А вие ще го погубите.

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв