Свързани новини

29.06.2021 15:20

Фирма, свързвана с Очите – фаворит за поръчки на миналата власт, блокира ул. Самуил с лъжа, причини мегазадръствания

Видян 6392 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лъжлива табела трябва да служи за обяснение защо при чутовните задръствания на ул. Позитано в сърцето на София, заради затворени двете й успоредни ул. Денкооглу заради строеж и ул. Алабин заради ремонт на трамвайната линия, един от малкото начини за спасение и отпушване на трафика – ул. Самуил, е също блокиран.
На нея пише, че обектът бил открит на 10.05.2021 г., което е неистина – всъщност ямата беше изкопана повече от година по-рано, незаконно отне части от тротоарите. Парцелът е и по-малък от необходимото, за да бъде самостоятелен, а освен това при построяване на сградата, дори с наличие на подземен паркинг, той ще бъде толкова малък, че без друго недостигащите места за паркиране в района на Съдебната палата и МЗХГ ще станат съвсем кът.
Възложител се води окупиралата бургаското пристанище ДАС, строител е Даскон, а техниката и реалното присъствие са на Артстрой 1 Кънстръкшън – част от гнездо на прословути фирми с марката Арстрой.
Артстрой груп се прочу още при скандалните заменки, като получи 13 декара във Варна на цена от 346 424 лв., което прави 26, 65 лв. на квадратен метър – поне 10 пъти под реалната цена на земята.
После фирмата се превърна във фаворит за обществени поръчки. Само през 2019 – 2020 г. тя и нейните партньори в Консорциум Холдинг бургаска инфраструктура получиха обществени поръчки за 12 217 224, 39 лв. без ДДС или 14 660 669, 30 лв. с ДДС. Едната е за саниране, другата е за оказал се доста некачествен ремонт на южната част на Морската градина, а третата за укрепване и реабилитация на кей – всичките в Бургас. На кея се кипри и фирменият хотел ДАС Марина.
Това обаче не изчерпва любовта на предишната власт към гнездото от фирми. „Митьо Очите сложи ръка върху апетитен общински недвижим имот в Бургас след скандално проведен търг – разкрива Уикенд. Той участва от години в търгове за апетитни обекти в Бургас и в региона чрез подставеното лице Деан Дачев – разкрива изданието. Младият бизнесмен с криминална слава стопанисва дискотеките Астория и Азаро в морския град, където от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 До боклуците от безвремието в Булгаристан 30.06.2021 11:51

    Периода от превръщането на Народна Република България в бананова република Булгаристан, доказа колко прави са били кретените от СДС, че кой не скача е червен, А КОЙТО СКАЧА Е КРЕТЕН !!!

  • 002 мафия 29.06.2021 19:39

    Власт и престъпници обвързани като свински черва крадат и източват хазната на всички нива. Когато и да разследват и осъдят герберската партийна калинка Фандъкова все ще е отчайващо късно

  • 001 Тихомир Томов 29.06.2021 16:30

    Фандъка не изглежда да е притеснен !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец