Свързани новини

14.09.2020 12:19

КПКОНПИ иска запори за 53 млн. на партньори на Божков, Прокопиев и Митьо Очите

Видян 3101 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Антикорупционната комися внесе искове за отнемане на имущество за близо 53 млн. лева.

В тази сума влиза иск за отнемане на имущество от Веселин Денков, по-популярен като Весо Брадата, който е проверяван за финансови връзки с Веселин Божков и сочен за негов ковчежник, съобщава Дарик. Комисията на Цацаров му запорира имане за 12 млн. Денков е обвинен, че е  принудил чрез заплаха убитата Станка Марангозова да поеме имуществено задължение, а друго лице, против волята му – да подпише като поръчител запис на заповед.

В Софийски градски съд е внесен иск за 3 млн. лева срещу Константин Ненов от "Алфа финанс", обвинен в това, че като длъжностно лице е преобразувал имущество (акции) чрез покупко-продажба, в сговор с Иво Прокопиев и Иван Ненков.

Предявен е иск и срещу Алекси Трифонов, участник в организирана престъпна група с Миню Стайков, както и срещу Здравко Босаков за финансови операции, като деянието е извършено по поръчение на организирана престъпна група, начело с Цветан Василев.

Внесен е иск и срущи Радослав Николов, който е обвинен като участник в престъпна група на Димитър Желязков - Митьо Очите, както и срещу Ромелия Кирилова, свързана с Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Ето и целия доклад на комисията от шестте заседания, проведени в периода 15 юли-31 август.

На заседанието на 15 юли 2020 г. са приети решения за внасяне на искови молби в размер на 13 851 321.52 лв. Две от тях са внесени в Софийски градски съд. Едната е срещу Веселин Денков, на стойност 11 686 736.53 лв., като в исковата претенция са включени и 7 недвижими имота. Денков е обвинен от прокуратурата, че като съучастник и с цел да набави имотна облага, е принудил чрез заплаха Станка Марангозова да поеме имуществено задължение, а друго лице, против волята му – да подпише като поръчител запис на заповед. Втората искова молба е срещу Лазар Карадалиев, срещу когото е повдигнато обвинение от прокуратурата за участие в организирана престъпна група. След извършена проверка от КПКОНПИ е установено несъответствие в имуществото на лицето, въз основа на което се претендира отнемане в полза на държавата на сумата от 81 000 лв.

На заседанието от 22 юли 2020 г. са взети решения за предявяване на искове в общ размер на 9 066 211.44 лв. Пред Окръжен съд – Бургас е предявен иск срещу Алекси Трифонов, участник в организирана престъпна група с Миню Стайков. Прокуратурата е повдигнала обвинение за това, че в периода 2009 – 2018 г. Трифонов е държал акцизни стоки без бандерол (цигари), чиято стойност е в размер на 3 798 750 лв. На същото заседание Комисията реши да бъдат внесени искови молби в Окръжен съд – Варна, Окръжен съд – Силистра, Окръжен съд – Търговище и Окръжен съд – Разград, срещу различни лица, обвинени в извършването на данъчни престъпления. Пред ОС – Силистра се претендира и отнемане на имущество от Евгения Мутавчиева и Тодор Тодоров, обвинени за участие в организирана престъпна група за получаване на пенсии от трети лица, без правно основание. Искът е в размер на 168 155.92 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от