Свързани новини

10.06.2019 15:23

НАП - аджии във фирма на Митьо Очите

Видян 5322 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Данъчният служител, задържан за подкуп от 45 000 лева Любомир Савов се очаква да получи ефективна присъда от 10 години лишаване от свобода. В хода на разследването бе установено че лицето е натрупало значително материално имущество за милиони левове придобито от престъпна дейност. Недвижимото имущество е зарегистрирано на него, на съпругата му и фирмите им. Това са апартаменти в София, хотел, ресторант, луксозна къща с басейн в полите на Витоша”, пише ни организацията Да почистим корупцията заедно.


 Питайки се, ако един редови служител на средно ниво трупа подобни богатства, то каква ли е ситуацията при шефовете му на регионално ниво и на национално равнище, без които подобен размах е невъзможен, решихме, преди да ви разкажем за имотите на фамилията, да надникнем в бизнеса на семейството.


И открихме нещо смайващо – съпругата на въпросния данъчен – г-жа Радостина Добромирова Савова е съдружник във фирма, в която е самият Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите. Дружеството се нарича Сконтова къща – София и както става ясно от името, се занимава със счетоводни и финансови операции – пряко в ресора на НАП. НАП-съпругата и Очите са сред основателите на дружеството, където държат по 11%. Основният дял от 34% пък е на фирмата Специализирани бизнес системи, където собственост има по-големият брат на Желязков – Кирил.  Чрез абревиатурата си СБС, тя развива цял кръг от фирми с различна дейност – с тирета се виждат дружества СБС - Транс, СБС онлайн и т.н.


Тъй като тази проверка може да бъде направена за секунди, интересно е, че началниците на НАП „не са се сетили” да го сторят, също както и проверката в имотния регистър. Или пък се се опасявали на принципа на омертата, защото знаят собствените си проблеми. Например, имотното състояние на дуета, който 6 години доминираше в НАП. Там дори декларираното  е напълно необяснимо даже математически, за което сме писали многократно. А така и няма резултат от прокурорската проверка на казуса с източването на 1,4 млн. ДДС от хазната без сделка, без предмет на сделката дори и т.н., установено от съда, но не довело до никакви мерки. Вместо наказание, шефовете на НАП бяха издигнати и сега получават от джоба ни по 15 000 лв. месечно да управляват финансовия надзор. Не е просто ирония на съдбата, нечувана подигравка с данъкоплатците е.


Следва продължение!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец