Свързани новини

23.06.2021 11:50

Аут е шефът - артилерист на агенцията за е-управление, 2 млрд. лв. харчове остават в мъгла

Видян 2847 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поредна кадрова смяна направи служебното правителство. Беше отстранен от поста му ръководителят на Държавната агенция Електронно управление (ДАЕУ) Атанас Темелков, екс мъжка секретарка на Цецка Цачева. Припомняме, че  Темелков, който е артилерист по професия и геодезист по образование, дори нямаше компютър на бюрото си. Докато уж прави електронно правителство, за което вече са похарчени над 2 млрд. лв, но никакво го няма де факто. Парите също са в мъгла – няма точна информация кога, от кого и за какво по-точно са похарчени.


Много е добре служебното правителство да изясни тази тема, понеже 2 милиарда лева са 20 000 чисто нови линейки или 100 спасителни хеликоптера, както и годишните бюджети за култура на България за 15 години напред. 19 минути многократно е писал например за стотиците милиони лева, източени през последните 10 години например за наемане на по-висока цена, отколкото би струвало купуване на софтуеър от Майкрософт, подходящ за компютри, каквито 2/3 от държавната администрация не притежава. Другото име на тази схема е корупция в особено големи размери. И сигурен успех със съд и затвор за европрокуратурата на Кьовеши, понеже нашата пасува, въпреки че многократно би следвало да се е сезирала за това ужасяващо присвояване на парите на данъкоплатците.


Темелков оглавява агенцията от началото на 2018 г. Под неговото вещо ръководство са осъществени забележителни проекти като например чат-бота на държавното дружество Български пощи, който вместо да дава информация на клиентите, както всеки си представя, нашумя с картинката: Тук не е информация, която всички толкова обичаме още от времената на соца.


ДАЕУ, заедно с други държавни институции, е натоварена със задачата да сертифицира машините за гласуване за предстоящите избори. Тя не може да обясни по какви причини десетки от тях са се озовали в полицейски управления и други места, където не им е мястото.


 


Пламен Валентинов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 корумпирани боклуци 25.06.2021 12:23

    Мутрата за 12 г не намери пари за медицински хеликоптери и детска болница, а иначе милиардите ги няма за нищо и те се наместват в тайните сметки на властимащите. После обслужващите го медии и институции гърмят, че милионерите се увеличили и българите си живуркат прекрасно....да ама само някои...

  • 001 Отче Ваш 23.06.2021 14:58

    Поредна кадрова смяна на калинка от правителството на ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“. Беше отстранен от поста му ръководителят на Държавната агенция Електронно управление (ДАЕУ) Атанас Темелков, екс мъжка секретарка на Цецка Цачева. Припомня се, че Темелков, който е артилерист по професия и геодезист по образование, дори нямаше компютър на бюрото си!!! Докато уж прави електронно правителство, за което вече са похарчени над 2 млрд. лв, но никакво го няма де факто. Парите също ги няма, а информация кога, от кого и за какво по-точно са похарчени по понятни причини ЛИПСВА !!! Слава Булгаристану, Слава Герберистану, героям слава !!! ГИЛОТИНАТА трябва да заработи отново на пълни обороти, както през 1789 година, за да се доближим по-бързо до „демокрацията“ в Европа !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да