Свързани новини

18.06.2021 20:06

Ново разследване по Ало, Ваньо, ще питат Борисов и Пацо Терасата: МВР

Видян 6153 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Предстоят нови разпити по случая Ало, Ваньо на Бойко Борисов и Пламен Георгиев", обяви пред Сашо Диков вътрешният министър Бойко Рашков.
Напомняме, че Георгиев е прокурорът по делото, известен като Пацо Терасата, който нашумя с нередности при декларирането на собствения си триетажен апартамент пред управляваната от самия него институция като шеф на КПКОНПИ. Той беше издигнат първо в прокуратурата, а после и до поста, начело на комисията, след на делото Ало, Ваньо, беше "възнаграден" по определението на вицепремиера Рашков. Предишната му работа пък беше на спортен журналист. В момента той е консул във Валенси , както напомни и вътрешният министър. Който е категоричен: "трябва да се повторят тези проверки по правилата на закона, а не на слугинското поведение към политическата власт, която на 4 април си отиде".
"Взети са решения в полза на политическата власт. Не се извършват необходимите и възможните действия по изясняване на тези случаи", коментира необходимостта от възобновяване на казуса Бойко Рашков. Напомняме, че преди 10 г. в. Галерия извади записи, на които тогавашният шеф на Агенция Митници Ваньо Танов и тогавашният премиер Борисов обсъждат прекратяване на разследване в завода за пиво на бизнесмен, известен като Мишо Бирата. Тя е спряна, като от разговора се разбира, че и тогавашният президент Георги Първанов, чиято партия АБВ се явява на изборите в коалиция с БСП, а самият той се яви на преговорите за това, е "обещал да не го пипат".
Интересен факт е, че след избухването на скандала бизнесменът, съпругата му, която е и негов съдружник, и самият Танов почиват. При Мишо Бирата, както го нарича в записите Борисов, обстоятелствата на смъртта остават силно подозрителни и до момента
.

Радостина Тонева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.06.2021 10:17

    Консулът във Валенсия защо още не е отзован и да бъде в следствен арест ?? Трябва на такива същества които са стояли зад банкянският бандит, да бъдат прилагани същите "законосъобразни" мерки каквито са биле при управлението на ГЕРБ, а те бяха "задържане под стража" докато се намерят доказателства, може с години да търкат наровете на арестите, нали тези герберски безмозъчни карикатури така правеха ! На нас ни трябва "законът" - "зъб за зъб, око за око" и тогава да видиме тези уродливи герберасти как ще се отнасят към обществото ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред