Свързани новини

17.06.2021 20:26

БНБ одобри нови трима директори в Българската банка за развитие

Видян 1827 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската народна банка одобри не само нови членове в надзора на Българската банка за развитие , но и трима нови изпълнителни директори и членове в управителния съвет на банката, предаде Сега.


По този начин служебният министър Кирил Петков поставя свои хора в държавната банка, на която е принципал, след като завареното ръководство му отказа достъп до информация за раздадените големи кредити.


Както вече е известно, Валентин Михов и Васил Щонов са новите представители в надзорния съвет на банката. Освободените Митко Симеонов и Велина Бурска обжалват заповедите си и докато тече делото на практика не могат да бъдат отстранени. Сега надзорният съвет вече ще е от петима души, а трима от тях, т.е. мнозинството, е назначено по предложение на министър Петков.


Цанко Арабаджиев, Владимир Георгиев и Крум Георгиев са новите трима членове на управителния съвет и изпълнителни директори в държавната банка. Така управителният съвет става с общо шестима членове.


Те са били одобрени от БНБ още на 11 юни, но вписването им в регистъра се случва днес.


Цанко Арабаджиев е лицензиран инвестиционен консултант и е бил инвестиционен мениджър в УНИКА България. Той е член на "Зелено движение". Крум Георгиев е работил в ОББ, като е заемал позиции в риск мениджмънта на банката. Валентин Георгиев е бил изп. директор на банка "Биохим", още когато тя беше държавна, информира "Банкер".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Мартин 18.06.2021 11:26

    Досега ББР беше под командването и влиянието на Шиши! Отсега нататък следва промяна на караула и огромно влияние върху новите изпълнителни директори на ББР ще има друг скандален и съмнителен олигарх - Иво Прокопиев!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и