Свързани новини

28.05.2021 15:39

Транспект АД за срещата с Кирил Петков за ББР: Няма да участваме в комедийни скечове

Видян 4145 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Няма и начин да ни въвлечете във Вашите политически манипулации. Срещайте се, разговаряйте и се записвайте във вашите комедийни скечове, с когото намерите за добре, ние не сме вашите актьори!“.  Тези думи пише изпълнителният директор и акционер на „Транспект“ АД Георги Атанасов в отворено писмо до икономическият министър Кирил Петков по повод поканата за среща с осемте големи кредитополучатели на ББР, на която не се отзова.


По данни на министерство на икономиката „Транспект“ АД е получила заеми с размер над 60 милиона лева. Освен че представител на фирмата не се яви на срещата с Кирил Петков, дружеството е една от двете фирми, които не изпратиха писмо с отговор на въпросите на министъра.


„Г-н Петков, обръщам се персонално към Вас, защото интересът на обществеността към кредита на "Транспект” АД, ако изобщо имаше такъв, беше задоволен още през 2019 г., когато всички национални медии отразиха сделката за придобиване от нашето дружество на два от най-големите пътнически транспортни оператора в България, но очевидно Вие сте пропуснали тези информации, иначе щяхте да знаете, че кредитът ни от ББР е инвестиционен и лихвата от 4%, впоследствие намалена до 3,5%, не е преференциална, а равна, дори пo- висока, от тази на търговските банки, както и че същият е преобезпечен, международно одитиран и регулярно обслужван“, пише изпълнителният директор на „Транспект“ АД.


Атанасов има предвид сделката, която обедини трите най-големи фирми за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 невиждана мутpенска наглост 28.05.2021 23:26

    Това не са бизнесмени, а долнопpобни мутpи. Кой в САЩ ще ги тъpпи с този гаменски език и улично поведение? И този наглец да не забpавя, че паpите са на цялото общество и на тях дължи отговоpи. За да се спазаpи с Мавpодиев, означава че никоя дpуга тъpговска банка не би му отпуснала 60 милиона заpади скъпото му костюмче! Почти сигуpно е, че милионите няма да бъдат въpнати, дали са pушвети където тpябва, а дpугото са си внесли по сметки в чужбина

  • 004 Anonimen 28.05.2021 21:04

    Браво на министъра!Не се страхувайте да бъдете честен и открит.Такива хора са ни необходими.Пътят ви е правилен!

  • 003 Anonimen 28.05.2021 21:02

    Боже,тези фирми получили огромни заеми се изживяват като ГООЛЕМИ ФЕОДАЛИ.Сякаш над тях е само господ.Що за поведение!Длъжни сте да се явите и да подавате информация, и на принципала, и на ОБЩЕСТВОТО,което ви е акционер.Когато си направите ЛИЧНА банка тогава имайте сегашното си поведение.

  • 002 Anonimen 28.05.2021 16:53

    Заемът е преобезпечен!? - с какво - с издухани автобуси!

  • 001 Anonimen 28.05.2021 16:44

    Нахалниците от "ТРАНСПЕКТ" АД - Юнион Ивкони и Груп - заявиха, че няма да отидат на среща с Министъра и не участват в комедийно шоу. Те получиха този заем, за да изкупят таралясниците на Юнион Ивкони и Груп и да си разделят милионите като изкупят дяловете. Има подрбно описание в Капитал. ББР дава заем от милиони на фирма "ТРАНСПЕКТ" АД, която е регистрирана през 2017 г. и същата година няма дейност. През 2018 г. има приход от хиляда лева и загуба от 377 хил. лева.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец